У Любешові провели семінар у рамках проекту «Ключ до успіху»

21 Березня 2018, 10:23
2056

Управління сільського господарства Любешівської районної державної адміністрації провів тренінг у рамках проекту «Ключ до успіху».

Тренінг проводився у вівторок, 20 березня. Проект входить до Програми територіального співробітництва країн східного партнерства, - пише Любешівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості  у Facеbook.

Впроваджує програму проекту громадська організація «Волинська обласна дорадча служба».

Мета такого проекту - покращення економічної ситуації в сільській місцевості Волинської області і Брестської області республіки Білорусь шляхом розвитку сільськогосподарської кооперації.

Відкрив захід голова Любешівської районної ради Петро Нагорний. У своєму виступі він звернув увагу присутніх, що влада постійно долучається до підтримки сільгоспвиробників району. Розповів, що для власників особистих господарств, населених пунктів, які не увійшли в ОТГ, та у яких утримується 3 і більше корів є можливість отримати кошти із районного бюджету. 

Координатор проекту Наталія Козак продемонструвала презентацію про цілі проекту та діяльність сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів у Волинській області.

Про юридичні аспекти, про порядок створення, членство надала роз’яснення юрист дорадчої служби Тетяна Козак.

Аршулік Анатолій – експерт проекту по технологічних питаннях, на розгляд присутніх подав інформацію про особливості технологій вирощування картоплі на грунтах волинської області з метою продажу супермакетам, або здачі її на переробку на крохмаль та «Фрі» для великих підприємств -переробників.

Саме такі виробники продукції зацікавлені у купівлі сировини від юридичних осіб, в тому числі і від сільськогосподарських кооперативів. 

Про залучення коштів на розвиток сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів із коштів держбюджету інформувала начальник відділу економічного аналізу та розвитку інфраструктури департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Олена Фоменко.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024