Обіцянки щоразу відтерміновують, - директор Любешівського коледжу

30 Березня 2018, 10:57
Стіна Любешівського коледжу, яка обвалилася 2678
Стіна Любешівського коледжу, яка обвалилася

У Любешові досі не відремонтували частину будівлі коледжу, яка обвалилася у серпні 2017 року.

Про це повідомляє Волинь-Нова.

Зазначимо, що за офіційним висновком експертної комісії Луцького національного технічного університету, ​це сталося через порушення цілісності несучої стіни.

Слідство триває, тому винних і досі не встановили.

Але навчання у коледжі розпочалося вчасно — ​для цього кімнати в гуртожитку переобладнали під аудиторії.

Виконувач обов’язків директора Анатолій Хомич зазначив, що навчально–виробничий процес проходить відповідно до графіка, без жодного збою, до того ж — ​в одну зміну.

На відновлення аварійного приміщення треба близько шістнадцяти мільйонів гривень. Їх в обласному бюджеті немає.

Загалом же наразі тут навчається двісті вісімдесят студентів та триста шістдесят учнів. Звичайно, місця надто мало, що додає як студентам, так і працівникам ряд незручностей. І якщо раніше у цьому закладі був сучасний конференц–зал, де проводилися різні заходи, а за потреби орендували його й інші установи, адже він був одним із кращих у Любешові, то тепер змушені обходитися лише «тимчасовими» кабінетами в гуртожитку.

Як розповідають самі ж студенти, деякі пари об’єднали та ведуть їх відразу для декількох груп разом.

Як довго учні та студенти змушені будуть тулитися в гуртожитку - не відомо. Ситуація з аварійною стіною у коледжі і до сьогодні лишається незмінною. Попри побоювання подальшої руйнації (адже, як зазначають працівники закладу, після обвалу на стінах аварійного корпусу з’явилися нові тріщини), наразі для вирішення цієї проблеми так нічого і не зробили.

«Аби щось почати робити, насамперед необхідно виготовити проектно–кошторисну документацію, орієнтовна вартість якої ​250 тисяч гривень. І лише тоді, коли матимемо її на руках, можна буде рухатися далі, зокрема розпочинати будівельно–аварійні роботи. Однак кошти на розробку документації нам лише обіцяють. До того ж обіцянки щоразу відтерміновують. До прикладу, ще першого березня запевняли, що гроші будуть. Та і донині цього не сталося.

Тепер же нам сказали, що питання щодо коштів розглядатиметься на черговій сесії обласної ради, котра має відбутися на початку квітня. Разом із тим я мав розмову із керівником організації «Волиньпроект», яка займається розробкою нашої проектно–кошторисної документації. Він зауважив, що роботи з виготовлення ще тривають. Однак доки не отримають фінансів, логічно, не можуть її завершити», — ​поінформував Анатолій Хомич.

«За інформацією, яку отримав від виконувача обов’язків директора Любешівського технічного коледжу Анатолія Хомича, мені відомо, що проектно–кошторисна документація до кінця ще не завершена.

Щодо виділення грошей, то прогнозую, що 4 квітня на сесії обласної ради (за 250 тисяч гривень на це) депутати таки проголосують», - зауважив ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук.

Він зазначив, що тримає руку на пульсі подій та робить все від нього можливе.

«Щодо паралельних процесів, то необхідно майже три мільйони гривень для початкових ремонтно–аварійних робіт (для зміцнення та укріплення стін), аби унеможливити подальшу руйнацію корпусу. На комісії, до якої входжу як депутат облради, ініціюватиму звернення, аби ці кошти були виділені. На відновлення аварійного приміщення треба буде близько шістнадцяти мільйонів гривень. Їх в обласному бюджеті немає. Загалом же колектив коледжу робить все для того, аби ситуація не погіршувалася», - резюмував Савчук.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024