На Любешівщині готуються до можливого потопу

30 Березня 2018, 18:22
На Любешівщині готуються до можливого потопу 1548
На Любешівщині готуються до можливого потопу

На Любешівщині провели засоби щодо попередження можливої повені.

Про це повідомили на сайті Любешівської РДА.

Вже у листопаді 2017 року фахівці водного управління області спрогнозували повінь на прийдешню весну. Через різке потепління, розпочалося інтенсивне підняття води, внаслідок чого річки Прип’ять та Стохід вийшли на заплаву.

Нині в районі повеневі води затопили понад тисячу гектарів сільськогосподарських угідь, в основному сінокосів та пасовищ.

Однак, підняття рівня води, це не єдина проблема – на території району існує загроза прориву дамб через перетоки води по бобрових норах. Захисні дамби пошкоджені від діяльності бобрів. Через випадання значної кількості опадів протягом жовтня-грудня 2017 року, відбулося підняття рівнів грунтових вод на осушувальних системах. Із підняттям рівнів води на річках, меліоративних каналах виникають загрози прориву дамб через перетоки води по бобрових норах.

Аби контролювати ситуацію щодо підняття рівня води, робоча група за участі представників водного господарства району, районного сектору управління ДСНС у Волинській області та працівників райдержадміністрації, проводять огляд водозахисних дамб щодо їх стану на час пропуску льодоходу, весняної повені та паводків в смт Любешів, селах Зарудчі та Заріка.

Наразі ситуація стабільна. Спостерігається щоденний незначний підйом рівня води на річках Прип’ять та Стохід на 1-2 см.

З метою забезпечення безаварійного пропуску повені, Любешівське УВГ проводить ліквідацію пошкодження дамб, мостів, доріг на території осушувальних систем району. 

Станом на 28 березня вклали 500 мішків з піском, проводиться підсипка понижених місць та тілі дамби. Для ліквідації можливих ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків в райдержадміністрації створено резерв паливно-мастильних матеріалів. Ведеться постійний моніторинг рівня води на гідростанціях.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024