В Любешові готуються до можливої повені

02 Квітня 2018, 09:25
Повінь 2782
Повінь

Протягом кількох останніх років повені на Любешівщині не було – давалася взнаки літня засуха та захисна дамба, яка рятує прилеглі обійстя від підтоплень з 2011 року.

Про це повідомляється на сайті Любешівської райдержадміністрації.

Цієї осені ситуація змінилась. Вже в листопаді фахівці водного управління області спрогнозували повінь на прийдешню весну. Через різке потепління, розпочалося інтенсивне підняття води, в наслідок чого річки Прип’ять та Стохід вийшли на заплаву. Нині в районі повеневими водами затоплено та підтоплено понад тисячу гектарів сільськогосподарських угідь, в основному сінокосів та пасовищ.

Однак, підняття рівня води, це не єдина проблема – на території району існує загроза прориву дамб через перетоки води по бобрових норах. Захисні дамби пошкоджені від діяльності бобрів. Через випадання значної кількості опадів протягом жовтня-грудня 2017 року, відбулося підняття рівнів грунтових вод на осушувальних системах.  Із підняттям рівнів води на річках, меліоративних каналах виникають загрози прориву дамб через перетоки води по бобрових норах.

Аби контролювати ситуацію щодо підняття рівня води, робоча група за участі представників водного господарства району, районного сектору управління ДСНС у Волинській області та працівників райдержадміністрації, проводять огляд водозахисних дамб щодо їх стану на час пропуску льодоходу, весняної повені та паводків в смт Любешів, селах Зарудчі та Заріка. На даний час ситуація стабільна. Спостерігається щоденний незначний підйом рівня води на річках Прип’ять та Стохід на 1-2 см.

З метою забезпечення безаварійного пропуску повені, Любешівське УВГ проводить ліквідацію пошкодження дамб, мостів, доріг на території осушувальних систем району. Станом 28 березня вкладено 500 мішків з піском, проводиться підсипка понижених місць та тілі дамби. Для ліквідації можливих ситуацій, пов'язаних з пропуском повені та паводків в райдержадміністрації створено резерв паливно-мастильних матеріалів. Ведеться постійний моніторинг рівня води на гідростанціях.

 























Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром