У Любешівській РДА говорили про літнє оздоровлення дітей

04 Квітня 2018, 11:23
2634

Вчора, 3 квітня, про підготовку до організації відпочинку та оздоровлення дітей району у 2018 році говорили під час оперативної наради у першого заступника голови райдержадміністрації Сергія Фесика.

Про це повідомляється на сайті Любешівської райдержадміністрації.

Як зазначила головний спеціаліст відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Неля Свищ, цьогоріч оздоровча кампанія стартувала ще в лютому місяці.  Діти пільгових категорій нашого району мали нагоду відпочити в «Українському дитячому центрі «Молода гвардія» (3 школярі - з 19 лютого по 13 березня 2018 року) та Міжнародному дитячому центрі «Артек», що в Пущі Водиці на Київщині (3 школярі - з 16 березня по 05 квітня). А з 07 квітня до 27 квітня знову 3 дітей району направлятимуться для оздоровлення та відпочинку до державного підприємства «Український дитячий центр «Молода гвардія».

По «Районній цільові соціальній програмі оздоровлення та відпочинку дітей на 2016-2020 роки» на 2018 рік заплановані кошти в сумі 170 тисяч гривень, з них 140 тисяч гривень – кошти ОТГ, 30 тисяч гривень кошти районного бюджету. При цьому планується оздоровити 64 дитини протягом 14 днів. З обласного бюджету, на придбання путівок, на умовах співфінансування передбачається ще отримати 170 тисяч гривень.

З метою популяризації вивчення іноземних мов у 2018 році планується організувати роботу літніх мовних таборів на базі 7 опорних шкіл освітніх округів району. 

На базі опорної школи «Любешівський НВК - ЗОШ І-III ст. - гімназія» планується охопити близько 85 дітей, на базі Залізницького НВК 30 дітей, у школах сіл Седлище, Ветли, Велика Глуша, Люб’язь, Бихів по 15 дітей. Загалом працюватимуть 14 загонів, що охоплять близько 210 школярів.

З метою мінімізації негативних проявів серед дітей та молоді під час літніх канікул сплановано роботу служби у справах дітей спільно з районним відділом освіти, молоді та спорту Любешівської райдержадміністрації.

Відтак, проводитимуться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Канікули», «Літо», здійснюватимуться обстеження умов проживання, зайнятість дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. В освітніх закладах будуть проводитись профілактичні та інформаційно-роз’яснювальні бесіди з дітьми щодо формування здорового способу життя, – зазначають у райдержадміністрації..

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром