Як любешівських школярів закликали зберегти первоцвіти

08 Квітня 2018, 10:21
2027

З метою збереження та запобігання знищення рідкісних рослин на території національного парку «Прип’ять-Стохід» проводиться акція «Збережемо первоцвіти».

Про це повідомляється на сторінці національного природного парку «Прип'ять-Стохід» у Фейсбук.

Працівникими парку були проведені виховні години «Допомога первоцвітам» для учнів 5-6 класів школи села Дольськ, 5-а класу школи смт.Любешів та 5 і 6 класів школи села В`язівне.

Під час виховної години була подана інформація про значення первоцвітів у житті людини, які первоцвіти є на території парку, учням були показанні презентації та відео про первоцвіти. По завершенні уроку провели вікторину «Як ми знаємо первоцвіти», та закликали учнів до збереження та охорони перших провісників весни.

«Цінуйте кожну рослину, адже вона є частинкою нашого життя», – кажуть працівники парку.

«Первоцвіти – це перші провісники чудової пори весни. Вони є немов символом пробудження природи від зимового сну. Первоцвіти не бояться морозів, снігів. Найбільшим їхнім ворогом є – ми, люди. Не всі люди ходять до лісу, щоб намилуватись чудовим їхнім цвітом, а просто зривають, знищуючи перші квіти. Останніми роками кількість первоцвітів в Україні значно скоротилась», – йдеться у дописі.

 











Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024