Хоцунь: сім'я переселенців із Донбасу боїться, що залишиться без житла

17 Квітня 2018, 17:48
7245

У родини переселенців із Донбасу, які зараз живуть у селі Хоцунь Любешівського району, проблеми із житлом. Олександр та Юлія стверджують, що їх із малою дитиною виганяють із будинку.

Про це йдеться у сюжеті телекналу «Нова Волинь».

«У мене були умови жахливі у Слов’янську в гуртожитку. Газ відключили, борги за опалення, ціни скажені до 5 тисяч. Таргани, блохи, миші, пацюки», – так переселенець Олександр Ніколаєв зі Слов’янська пояснює переїзд своєї родини на Волинь.

Він разом із дружиною, яка має інвалідність з дитинства, та 4-річною донечкою мешкають у селі Хоцунь Любешівського району. Там, зі слів чоловіка, сільська рада виділила їм безплатне житло для тимчасового проживання.

«Проблема із житлом зараз гостра, кажуть, що викинуть на вулицю», – стверджує Олександр.

За його словами, на житло з’явилися спадкоємці, які вимагають або виселятися, або купувати будинок чи платити за його оренду. Нібито дали час до 2 травня.

Тим часом в райдержадміністрації спростовують це твердження.

Перший заступник голови Любешівської РДА Сергій Фесик, який опікувався родиною переселенців, телефоном розповів свою версію ситуації.

З його слів, цю родину ніхто виселяти не збирається, їх у селі прийняли радо. Каже, невдоволення гостей зі сходу викликало те, що їм не дають оформити чужий будинок на себе.

«Ну а хто ж віддасть їм хату? Ви приїхали, чужі люди, хочете жити – будь ласка, живіть. А віддавати хату ніхто не хоче. Одягом, їжею, принесли їм і картоплі, і тушонки, все, що треба, люди допомагають», – розповів посадовець.

Забезпечення житлом переселенців на Волині – це справа самих переселенців, каже заступниця директора департаменту соцзахисту населення Олена Комар. По прибуттю приїжджих, як правило, тимчасово заселяють у чужі будинки, – йдеться у сюжеті.

 

Коментарі
18 Квітня 2018, 01:40
Проблема...Проблема в тому, що чоловік хоче чужими руками жар загрібати. Громада надала цій сім'ї всі умови, але самостійно він абсолютно не хоче нічого робити, вважає, що їм всі все повинні. Тільки й роблять те, що жаліються у всі організації, а самі палець об палець не стукнуть.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024