Двоє мешканців Любешівщини не підуть в армію через релігійні переконання

03 Травня 2018, 16:00
2825

Сьогодні, 3 травня, у Любешівській райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії у справах альтернативної (невійськової) служби.

Про це повідомляється на сайті Любешівської РДА.

У роботі комісії взяли участь представники Любешівського районного військового комісаріату, управління соціального захисту населення райдержадміністрації та інших структурних підрозділів райдержадміністрації.

Альтернативна служба є службою, яка запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і, вони належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю статуту.

На засіданні комісії було розглянуто дві заяви від мешканців сіл Цир та Седлище Любешівського району про направлення на проходження альтернативної (невійськової) служби у зв’язку з їхніми релігійними переконаннями.

За результатами розгляду наявних матеріалів комісією відповідно до Закону України «Про альтернативну (невійськову) службу» було ухвалене рішення щодо направлення юнаків для проходження альтернативної служби  на одне з підприємств селища, при умові придатності їх до строкової військової служби, що встановлюється призовною комісією.

Коментарі
04 Травня 2018, 02:38
Ну це нормально, для одних повістки кожен сезон, обов'язок, а для інших таке гарне словосполучення релігійні переконання. Якщо так, то жодна релігія ( мається на увазі поширена в нашому районі, не рахую мусульман) не проповідує зброю чи її застосування і служба в армії не є чимось таким, що стане поперек релігійним переконанням. Категорично проти такого, одні в армію, інші на підприємство, хороша і "справедлива" альтернатива
15 Травня 2018, 17:23
То хай ідуть робити танки ! тоже альтернатива;
25 Серпня 2018, 00:47
Кожен має право на вибір, то чого цим правом не скористатись? В Україні раби чи вільні люди?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром