На кордоні затримали закарпатця із георгіївською стрічкою

11 Травня 2018, 09:30
1313

У День Перемоги, 9 травня, о 13 годині 30 хвилин до Любешівського відділення поліції надійшло повідомлення чергового підрозділу охорони кордону прикордонної служби КПП «ДОЛЬСЬК» про те, що під час перетину кордону на в'їзд в Україну з Республіки Білорусь, в автомобілі під керуванням громадянина України, жителя Тячівського району, Закарпатської області було виявлено георгієвську стрічку.

Про це повідомляється на сторінці Любешівського відділення поліції у Фейсбук.

Законодавством України установлено адміністративну відповідальність за публічне використання, демонстрацію чи носіння георгіївської стрічки або її зображення, крім використання зазначеного символу у випадках, передбачених ч. 3 ст. 4 закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки». За це передбачено штраф від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією георгіївської стрічки або предметів, що містять її зображення.

Тому працівники поліції притягли чоловіка до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення передбаченого ст. 173-3 КУпАП (Виготовлення та пропаганда георгіївської (гвардійської) стрічки).

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024