І себе показати, й інших побачити: Любешівський коледж ярмаркував у Луцьку

01 Червня 2018, 09:57
Під час виставки-ярмарку в Луцьку 1644
Під час виставки-ярмарку в Луцьку

Уже 18 років поспіль волиняни збираються на Свято професійно-технічної освіти Волині.

Організаторами дійства, яке відбулось 30 травня на Театральному майдані міста Луцька, стали управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації, за підтримки голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та сприяння Луцької міської ради.

У святі взяли участь більше 20 закладів професійної освіти області.

На виставці-ярмарку в широкому асортименті були представлені різноманітні побутові товари та вироби, домашня випічка, дачні товари, садово-парковий інвентар, сільськогосподарська продукція, вироби з металу, дерева та лози, швейні та столярні вироби, виготовлені учнями та майстрами.

Охочі могли придбати продукцію за помірними цінами.

Любешівський технічний коледж Луцького НТУ теж мав, що показати та запрошував до себе на навчання.




У закладі проводиться підготовка майстрів з 10 напрямів: маляр, штукатур, муляр, столяр, машиніст крана автомобільного, майстер сільського будівництва, газоелектрозварник, механізатор меліоративних робіт, тракторист.

 «У цьому році був трохи недобір на механізаторів та будівельників. На кухарів та молодших спеціалістів наплив хороший. Просто багато хто виїжджає: їдуть в Польщу на заробітки або в Білорусь», – розповідає в.о. директора училища Хомич Анатолій.

На ярмарку були представлені роботи будівельників, кухарів-кондитерів. Вироби від механізаторів швидко розкупили.




Заклад співпрацює з роботодавцями. За словами Хомича Анатолія, ПМП «Сатар» забирає до себе на роботу всіх будівельників. Механізатори теж йдуть працювати на підприємства. Кухарі кожного року їздять в Одесу на практику.

Вилучені на ярмарку кошти розподілять по кафедрах, щоб мати змогу закупити те, що необхідно училищу.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром