Полоненого любешівця терористи змусили вибачатися перед мешканцями так званої ЛНР

02 Червня 2018, 08:50
Яків Веремійчик 4482
Яків Веремійчик

Уродженець Любешівського району військовослужбовець 1 механізованого батальйону 14 бригади Яків Веремійчик, перебуваючи в зоні ООС, зник із частини орієнтовно 26.05.2018. Була версія, що він потрапив у полон, і так воно трапилось.

А підтвердженням цьому є відео, яке розмістила на ютубі так звана «Народна міліція» так званої «ЛНР».

На ньому наш земляк розповідає про своє перебування в полоні і просить вибачення в мешканців Лугандонії за «обстріли українським військом шкіл, дитячих садків, житлових будинків».

Нагадаємо, 22 січня 2015 року бойовики у Донецьку провели «парад полонених» – вивели їх на місце ранкового обстрілу транспортної розв’язки, під час якого загинуло 15 людей. Бойовики «ДНР» звинувачували у обстрілі українських військових, а ті стверджували, що місце обстрілу розташоване за 15 км від українських позицій, та в свою чергу звинувачували бойовиків.під час «параду» до полонених підходили місцеві мешканці, вигукували образи та били. Наприкінці полонених змусили стати на коліна і вибачитися. Все це знімали російські телеканали, – пише Центр інформації про права людини.

Українська Гельсінська спілка з прав людини та ГО Truth Hounds оприлюднили звіт «Говорять застінки: воєнні злочини проти полонених і факти присутності військовослужбовців РФ на Донбасі», – пише Укрінформ.

У звіті – свідчення 138 колишніх полонених про перебування в місцях несвободи на території ОРДО, зібрані під час польових місій упродовж 2014-2017 років. Їхні імена не повідомляються авторами в презентації звіту, однак ці історії лягають в основу доказів присутності військових РФ на території України для Міжнародного кримінального суду.

Ці свідчення містять багато жорстокості – моральне та фізичне знущання, постійні побої та гвалтування. Однак це – історії тих, хто пройшов через полон та розповів це все для того, щоб винних у найближчому майбутньому було покарано.

 

Коментарі
20 Червня 2021, 00:47
Как и многие наши украинцы искал как поехать в Польшу и заработать денег. Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/. На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин, которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы. И всегда это на одной сайте. Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024