Мешканка Дольська в один день похоронила сина й доньку

22 Червня 2018, 16:45
Анастасія Корець із портретом доньки 3874 Джерело: «Вісник+К»
Анастасія Корець із портретом доньки

Надзвичайно важке випробування випало на долю мешканки Дольська Анастасії Корець: в один день померли її син і донька. Жінці, яка вже тоді була в похилому віці, довелося четверо онуків-школярів на ноги ставити.

Про це написала газета «Вісник+К» (№ 25, 21 червня 2018 р.)

Ще й досі у Дольську пам’ятають той страшний листопадовий день напере­додні Михайла, хоча минуло вже більше п’ятнадцяти років. Село було в темряві – світло у домівках погасло через аварію. А нещасна мати Анастасія Корець не знала, куди їй дітися, до кого першим бігти – до доньки чи до сина, які холодними лежали у батьків­ській хаті на покуті.

Василя і Віру похоронили на кладовищі у Дольську по­руч. Старенька баба Настя, якій зараз 92-й рік, ще ходить на могилки своїх діток.

«Василь жив у Росії, Віра – в  Білорусі, їм уже років 35 було. Син у Ростові мав жінку, дитину. Жив не вельми добре. Тесть ножа в живіт встромив. Сварилися вони дуже. От і приїхав назад у село. Але дуже вже нездоро­вий. Він взагалі-то з дитинства слабував. Скілько-то операцій переніс – вам  і не передати! А тут доктор сказав, що помирає мій Василько, от я й дала Вєрі знати, щоб вона приїхала з братом попрощатися. Та примчалась уже вечором, темно було. Постукала в окно, я открила. Вона зайшла і впала мертвою. Серце у неї не ви­тримало», – розповіла Анастасія Корець.

«Баба Настя мала здоров’я допомогти поставити на ноги доньчиних дітей. Троє внучок і внук ще у школу ходили, коли маму втратили. А батько їхній безтолковим був. От баба і помагала, чим могла. Та й внучкам ще дітей няньчила – останній  раз три роки тому до Білорусі їздила правнуків глядіти. А їх у неї семеро. А цю зиму баба вперше зимувала не у себе в хаті, а у старшого сина Петра. В теплі і добрі. Каже, що вже не здужає води і дров наносити, піч розтопити. Та допомагає ще невістці гуси скубти, щоб «дольському» внукові Богдану на придане перину зробити», – пише газета.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39