Любешівчанин, який чекав на пересадку серця декілька років, лікується в Індії

04 Липня 2018, 10:45
2496

Назар Балик із села В’язівне Любешівського району, котрий має важку ваду серця, наразі перебуває в Індії.

Нагадаємо, що на лікування 13-річного волинянина потрібно зібрати близько 100 тисяч доларів, – пише газета Нове життя.

Разом із мамою вони знімають житло, яке їм оплачує клініка, котра погодилася допомогти з пересадкою серця. Кошти в сумі 100 тисяч доларів виділило Міністерство охорони здоров’я.

Лікарі Київської держустанови «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії» ще в квітні 2017 року визначили основний діагноз хлопчика: «Дилятаційна кардіоміопатія. Некомпактний міокард лівого шлуночка. Виражена тристулкова недостатність. Початкова легенева гіпертензія. Ексудативний перикардит. NIHA ІІІ. СН ІІ Б ст.». Назар спостерігається в згаданій медустанові від 2014 року. Тож Назар чекав фінансову допомогу від Міністерства кілька років, у той час як стан його здоров’я погіршувався.

І В’язівненська школа, і вся громадськість Любешівського району у міру можливостей допомагала цій сім’ї зібрати кошти. Однак переїзди та обстеження мамі, котра сама виховує сина, власних коштів не вистачило би. 

 

1
Назар Балик
Назар Балик

Коментарі
05 Липня 2018, 09:04
Хто дав дозвіл поширювати будь-яку інформацію про мого сина.Любешівська спільнота зібрала 50 тис. грн.Дитина не роки чекає пересадки серця,а всьго-навсього кілька місяців.Дякуючи Шукаловичу М.М. і людині з МОЗ ми потрапили до Індії.Не беріть на себе багато і не поширюйте тої брехні,яку поширює газета "Нове життя". По приїзду в Україну я на газету подам до суду за брехню.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром