На Любешівщині обговорювали харчування в дитсадках

Проаналізували результати комісійних обстежень закладів дошкільної освіти щодо організації дитячого харчування.
Днями відбувся семінар-навчання для керівників, медичних працівників та кухарів закладів дошкільної освіти Любешівщини – повідомляють на сайті громади.
У заході взяли участь головна спеціалістка відділу освіти управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради Юлія Трохимук та спеціалісти Камінь-Каширського районного управління Держпродспоживслужби.
Під час семінару обговорили
- принципи здорового харчування,
- норми споживання харчових продуктів,
- вимоги до їх зберігання,
- дотримання технологічного процесу приготування страв,
- складання чотиритижневого орієнтовного меню для різних сезонів та розрахунок норм споживання основних груп харчових продуктів,
- ведення документації з організації харчування,
- питання щодо належного функціонування постійних процедур системи НАССР,
- необхідність доукомплектування харчоблоків закладів дошкільної освіти сучасним технологічним обладнанням,
- здійснення аналізу виконання фізіологічних норм харчування вихованців.
Фахівці Держпродспоживслужби наголосили на важливості дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
Також були проаналізовані та озвучені результати комісійних обстежень закладів дошкільної освіти протягом минулого та поточного років в частині організації дитячого харчування.
Читайте також: Відомо, скільки м'яса має намір закупити любешівський дитсадок у березні
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром