Пункт пропуску на кордоні з Білоруссю планують осучаснити

14 Липня 2018, 14:58
1956

Волинська митниця ДФС планує побудувати новий пункт пропуску.

У Ратнівському районі зараз діє пункт Доманове на кордоні з Білоруссю. Його оглянув голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Облаштований він відразу після розпаду радянського союзу та був збудований на той час, як тимчасова споруда. Проте, як каже виконувачка обов'язків заступниця начальника Волинської митниці ДФС Тетяна Кравець, що на сьогоднішній день употребує удосконалення, адже митна система Волині розвивається загалом. Про це пише на сайті Волинської обласної державної адмінстрації.

«Митниця - це така структура дуже важлива, що функціонує в межах області. Основні її ділянки, це пункти пропуску. нажаль на білоруському кордоні пункт пропуску побудований дуже давно. Вони мають не такий вигляд, як сучасні пункти пропуску, тому ми просимо обласну державну адміністрацію допомогти нам пришвидшити вирішення питання щодо відведення земділянок для розбудови нових пунктів пропуску.  Сучасних, таких які відповідають всім вимогам, такі що є в наших сусідів, і можливо, трохи кращими», - каже Тетяна Кравець.

Слід зазначити, що детальний план території вже розробили. Проектна ділянка де збираються збудувати новий пункт пропуску знаходиться на відстані 100 метрів від кордону з Білорусю. Ліворуч автомагістраль М 19 Брест-Ковель-Чернівці. Площа відповідної ділянки 3,5 га.

«Ми оформляємо всі потрібні дозволи, не все залежить від адміністрації, є ще і держкадарству, але це все в наших силах і візитна картка України повина в перспективі бути дійсно візитівкою. А не таким тимчасовим пунктом, що працює вже декілька десятків років. Ми встигли пройтися по кордону, там черги великі, їх не має бути, тому що це відбиває бажання багатьом відвідати Україну. А Україна - це держава, що може показати багато чого і історичного і красивого природнього ландшафту. Тому ми повинні зробити все для того, щоб митниця працювала надійно і швидко. Це наш обовязок!», - говорив голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром