Поліція закликає мотоциклістів чітко виконувати Правила дорожнього руху

25 Липня 2018, 10:20
Правила дорожнього руху 4033
Правила дорожнього руху

В районі  збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод, зокрема за участю мопедів та мотоциклів, які  не  дотримуються правил дорожнього руху.

Повідомляють на сайті Любешівського відділення поліції ГУНПу Волинській області.

Небезпека дорожньо-транспортних пригод за участю мототранспорту полягає в тому, що мопед, на відміну від автомобіля, в силу конструктивних особливостей має низьку пасивну безпеку. Тому, навіть, при незначному зіткненні водій і пасажири мопедів отримують серйозні травми. 

Додаткові небезпечні фактори — водіння в нетверезому стані, брак досвіду, нехтування спеціальною захисною екіпіровкою.

Поліція закликає мотоциклістів виконувати Правила дорожнього руху.

Коли сіли за кермо мопеда чи мотоцикла, шоломом потрібно забезпечити як водія, так і пасажирів, адже у результаті аварій з мототранспортом найчастіше страждає саме голова. Потрібно пам'ятати, не рідко саме шолом рятує життя. За нехтування вимоги про носіння шолома передбачений штраф (ст.121 КУпАП). Крім того, мототранспорт повинен бути зареєстрований, а водій мати посвідчення відповідної категорії.

Пам’ятайте, що мотоцикл чи мопед важче побачити в потоці транспорту і безпомилково визначити швидкість його руху. Не рекомендовано рухатися з вантажівкою або автобусом в одному ряду і маневрувати в щільному автомобільному потоці. Про безпечну дистанцію до транспортного засобу, що їде попереду слід завжди пам'ятати і дотримуватися її.

Шановні батьки, купуючи своїй дитині мопед, подбайте про його безпеку – поясніть дитині необхідність дотримання елементарних правил поведінки на дорозі.

Нагадаємо, що на скутері та мопеді можна їздити з 16 років, на квадроциклі та мотоциклі – з 18. Для цього необхідно пройти навчання, скласти іспити та отримати посвідчення водія відповідної категорії.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024