У Любешові проходить літній християнський табір для дітей

03 Серпня 2018, 12:35
Під час літнього табору 2344
Під час літнього табору

 

У Любешові на території селищного парку проходить літній християнський табір для дітей віком від 6 до 17 років.

Організаторами виступили церкви Євангельських християн-баптистів з Любешова та польського міста Гданськ, які вже третій рік поспіль приїжджають на Любешівщину. Пише на сайті Любешівської райдержадміністрації.

Група людей із Польщі, у складі 23 чоловік, спільно з командою однодумців з України, протягом тижня зустрічають близько 300 дітей. Всі вони поділені за віковою категорією на групи. Щодень у таборі на них чекають різноманітні заняття: вивчення англійської мови, музичні заняття, спортивні, читання історій з Біблії та створення речей власними руками. А оскільки кожний ранок розпочинається з рухливої зарядки, діти паралельно ще й вивчають польську мову.

«Мета цього табору – зробити щось хороше для дітей, які тут живуть, або тих, які приїхали на відпочинок до своїх бабусь. Оскільки ми можемо роботи щось подібне для дітей в Гданську, то чого не зробити такого в Україні. В нас добре налагоджені відносини з баптисткою церквою в Розничах (Маневицький район), пізніше було знайомство з пастором з Любешова, і на його запрошення ми вже втретє приїжджаємо до вас. І оскільки є достатня кількість волонтерів, то зараз у нас проходить табір і в Розничах. Ми насолоджуємось роботою з дітьми, адже це дуже цікавий спосіб отримати досвід між культурами. Діти, в свою чергу, дуже відкриті до спілкування, і це дуже добре. Адже вони тут знаходяться не через те,що їх тут тримають, а через те, що вони самі цього хочуть.», – зазначив куратор баптиської групи з Гданський Адріан.

« Серед волонтерів не лише поляки – у команді є американець та один українець, який живе в Польщі. Аби не виникало мовного бар’єру з дітьми, завжди з поляками працюють перекладачі. Хоча діти добре вловлюють польську, то з цим проблем немає», - додає пан Андріан.

Загалом, табір працює до 14 години. А вже з 16 години розпочинається бонусна програма. Її вже забезпечує любешівська церква. Триває вона до 20.00 години.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024