Хто буде власником Любешівської центральної районної лікарні

14 Серпня 2018, 13:13
На позачерговій сесії селищної ради. Виступає головний лікар ЦРЛ Богдан Іванів 4256 Джерело: lubeshivska.gromada.org.ua
На позачерговій сесії селищної ради. Виступає головний лікар ЦРЛ Богдан Іванів

Любешівська селищна рада готова прийняти у власність районну лікарню.

Питання, кому належатиме в недалекому майбутньому Любешівська ЦРЛ, залагоджували на позачерговій сесії селищної ради 10 серпня. Про це повідомили на сайті Любешівської ОТГ.

«Ця установа більше, ніж на 83 відсотки фінансується із селищного бюджету. Тому цілком логічно, що всі установи, які фінансуються відповідною радою, мають бути у сфері управління тієї ж таки ради, тим більше, якщо вона є самодостатньою і та спроможною», – вважає селищний голова Олег Кух.

Як аргумент він зачитав листа райдержадміністрації про відсутність коштів для фінансування ЦРЛ на вересень-грудень. І якщо селищна рада не передасть трансферт медичної субвенції, фінансування лікарні припинять. 

Але голова районної ради Петро Нагорний із цього приводу запевнив, що не допустить перебою в роботі лікарні і не поспішатиме з її передачею, доки не буде впевнений, що лікарня не змінить свій статус, тобто не стане лікарнею планового лікування.

Головний лікар ЦРЛ Богдан Іванів висловив стурбованість, як буде забезпечуватися надання медичної допомоги тим п’ятьом сільським радам, які  не увійшли до ОТГ, якщо установа змінить власника.

Більшістю голосів депутати надали згоду та підтримали рішення «Про безоплатне прийняття юридичної особи – Любешівської центральної районної лікарні в тому числі її цілісні майнові комплекси, будівлі та споруди, індивідуально визначене майно зі спільної власності територіальних громад сіл, селища Любешівського району в комунальну власність Любешівської селищної ради».

Поза тим, на сесії розглянули ще 38 питань, які стосувалися земельних відносин.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024