«Прип'ять – Стохід» включили до списку маловідомих місць, що закарбуються у пам'яті

18 Серпня 2018, 17:47
Національний природний парк «Прип'ять – Стохід» 5635 Джерело: http://tyzhden.ua/Gallery/117246
Національний природний парк «Прип'ять – Стохід»

Українська «Амазонія» – Національний природний парк «Прип'ять – Стохід» увійшов до списку «маловідомі місця Волині, що закарбуються у Вашій пам'яті».

Відповідний список  склав 24канал.

Національний природний парк «Прип'ять – Стохід» було створено у 2007 році та складається він із низки заказників. Загальна його площа становить майже 40 тисяч гектарів, де переплелися болота, піщані дюни та ліси. Але найбільше тут ваблять природні комплекси лабіринтів річок Прип'яті та Стоходу, якими плисти на човні – лише одне задоволення.

Волинська область: які місця варто відвідати https://24tv.ua/statti_tag4571
Волинська область: які місця варто відвідати https://24tv.ua/statti_tag4571

Природний світ парку є дуже багатим і різноманітним. Зокрема, тут можна зустріти реліктові дерева та чагарники, а більшість тварин занесено до Червоної книги. Сподобається ця місцевість і шанувальникам співу птахів, які наповнюють місцеві ліси. Крім того, тут розгляглися шість унікальних озер, які, за словами вчених виникли ще у дольодовиковий період і є багатими на гліцерин.

Унікальний парк «Прип'ять – Стохід» з висоти: відео 

Але не лише природою бере ця місцевість, припаде вона до смаку і любителям давнини, які безумовно вподобають Любешів із його історичними пам’ятками XVII – XVIII століть. Перш за все, тут заслуговує уваги садиба Чарнецьких, від якої, на жаль, залишилися лише в’їзні ворота та ландшафтний парк. Також варто відвідати у цьому містечку келії Монастиря піарів (XVII століття), що свого часу був будинком колишньої монастирської школи та тут навчався Тадеуш Костюшко, та Костел і келії монастиря капуцинів (XVIII століття).
 

Коментарі
20 Серпня 2018, 14:38
А-ха-ха. У киян часто проявляється хвороба географічного кре...зму! Стохід у Ратнівському районі )))) І, що такого надзвичайного у Любомлі? А фото Володимира - просто супер.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром