Полоненого любешівчанина затримала прокуратура так званої «ЛНР»

05 Вересня 2018, 16:55
Яків Веремійчик 2981
Яків Веремійчик

Захопленому в полон терористами Якову Веремійчику та ще двом його товаришам по нещастю  «шиють» справу про геноцид. Їх затримала прокуратура так званої «ЛНР» за підозрою у вчиненні злочину.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook родич Якова Богдан Муха, який клопочеться про звільнення його з полону.

Сам  же Богдан Муха дізнався про затримання Веремійчика по телефону від особи, що назвала себе адвокатом Веремійчика й просила надати їй характеристики на свого підзахисного та гроші за свої послуги.

«На мої запитання, було надано інформацію про те, що є кримінальна справа, по якій Яшу затримано, по факту вчинення ним геноциду.

Мій брат, Веремейчик Яків Петрович, озброєний автоматом та двома гранатами, будучи у званні старшого солдата в піхотних військах Збройних Сил України, являючись старшим (керівником) на спостережному посту в сірій зоні (на лінії розмежування ворогуючих сторін) та маючи у своєму підпорядкуванні двох рядових ЗСУ, один з яких спав, умудрився вчинити міжнародний злочин – геноцид, направлений  на знищення цілого якогось етносу. Я ці судження трактував виключно, як гротеск», – коментує Богдан Муха.

«Адвокату було потрібно отримати від родичів характеристику на Яшу з місця роботи чи будь-звідки, довідки про наявність в нього дітей, можливі, хвороби в їх. 
Це я розумів для чого потрібно: щоб отримати позитивні дані на підозрюваного Яшу з метою вплинути на суддів, що обиратимуть йому запобіжний захід. Це потрібно для кримінально-процесуальної діяльності, в якій дотримується принципи гуманності та змагальності сторін процесу. Яка в біса змагальність в ЛНР по кримінальній справі (чи провадженню) відносно Яші?!?!?!?! Яка і в кого може бути серйозність щодо зовнішньої атрибутики гротеску?!?!?! …Ось яка місія у родичів у цій боротьбі за Яшу: бути використаними у брудних політичних ігрищах. Це чітке моє переконання і від нього не збирався відходити в процесі розмови з адвокатом», – зазначає далі.

«Під час написання цього допису, отримав додаткову інформацію про адвоката Яші, що спілкувалася зі мною. Виявляється, сім’я адвоката під час «рускай вєсни» і в подальшому не скривала своїх симпатій до ідей «рускава міра» та всіляко намагалась допомагати апалчєнцам. Навіть свого сина прилаштували в апалчєніє, щоправда, десь подалі від фронту. Однак у 2015 році трапилась оказія, в ході якої син адвоката, перебуваючи в стані сп’яніння, вбив двох апалчєнцав. Потрібно було відмазувати сина від тюрми. Певне, і відмазала адвокат свого сина від покарання. Тепер ось відпрацьовує прокурорам ЛНР в ситуаціях, подібних до Яшиної», – підсумовує він.

Нагадаємо, уродженець Любешівського району військовослужбовець Яків Веремійчик потрапив у полон наприкінці травня.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024