«Мої пріоритети – розвиток медицини та підтримка учасників бойових дій», – Тетяна Кушнерук

20 Жовтня 2020, 20:05
Тетяна Кушнерук 3623
Тетяна Кушнерук

Саме такі два основні напрямки і стали визначальними для прийняття рішення балотуватися у депутати до Любешівської селищної та Камінь-Каширської районної рад для Тетяни Кушнерук.

І це неспроста, адже вона – кваліфікована лікарка-інфекціоністка Любешівської центральної районної лікарні, тож знає проблеми галузі медицини із середини. Як військовий медик, неодноразово рятувала життя в зоні проведення бойових дій на Сході України, добре розуміється на тому, чого найбільше потребують наші захисники. 

Ще у 2016 році жінка прийняла серйозне і певною мірою відважне рішення – стати медиком-добровольцем. Так, тоді упродовж вересня і жовтня вона вперше побувала у відрядженні у закладах охорони здоров’я на Сході. А вже у червні 2017-го Тетяна Кушнерук підписала контракт відразу на два роки. Спочатку проходила службу як військова лікарка-інфекціоністка у складі 14-ї окремої механізованої бригади. Через деякий час отримала  пропозицію стати начмедом у батальйоні.

Період перебування в зоні проведення Операції об’єднаних сил для єдиної у нашому районі жінки-офіцера, молодшого лейтенанта медичної служби дав неабиякий поштовх для переосмислення власних життєвих цінностей.

«Адже коли на власні очі бачиш те, що відбувається у зоні проведення бойових дій, розумієш, наскільки є непередбачуваною і разом із тим цінною кожна хвилина, кожна година», – розповідає Тетяна Вікторівна.

Її найголовніший обов’язок – рятувати життя. Разом з іншими військовими медичними працівниками наша землячка евакуйовувала поранених із передової, надавала першу медичну допомогу та доставляла поранених у безпечне місце. Звісно, попри всі старання, самовідданість та професійність медиків, на жаль, не завжди вдавалося рятувати життя наших захисників.

«Найгірше - коли доводилося телефонувати рідним і повідомляти, що їхнього сина більше немає в живих…» – зі щемом пригадує Тетяна Кушнерук.

Після контрактної служби жінка повернулася у стрій мирного життя. І замість військової форми знову одягнула білий медичний халат. Адже вона – єдина лікарка-інфекціоністка в нашому районі, за плечима якої понад десять років трудового стажу.

І якщо на війні їй доводилося мужньо рятувати життя наших захисників, то тут приходиться бути на передовій із невидимим і ще зовсім новим ворогом – коронавірусом.

«Я не скажу, що у мене чи моїх колег був страх. У нас просто не було вибору. Бо це наша робота. Пам’ятаю, саме наше інфекційне відділення першим прийняло на лікування заробітчан із Закарпаття з підозрою на COVID-19. Дякувати Богу, тоді в них діагноз не підтвердився. Тепер же ми всі певною мірою звикли до цього захворювання», –зазначає лікарка.

Щодо забезпечення засобами індивідуального захисту, засобами дезінфекції та іншим, то, як розповідає Тетяна Кушнерук, спочатку мали певні проблеми. «Але нам допомагали. Зокрема, дякуємо нашій народній депутатці Ірині Констанкевич, котра не стояла осторонь цих проблем», - розповідає Тетяна Вікторівна. 

Загалом Тетяна Кушнерук – відома особистість на Любешівщині. Вона удостоєна президентських нагород – нагрудних знаків «Учасник антитерористичної операції» і «Ветеран війни – учасник бойових дій». Та все ж Тетяна Вікторівна не зупиняється на досягнутому, а, як сама наголошує, – рухається вперед.

Тому й прийняла виважене рішення - балотуватися у депутати Любешівської ОТГ по виборчому округу №1 та водночас у депутати до Камінь-Каширської районної ради від політичної партії «ЗА МАЙБУТНЄ».

«Мені імпонує ідеологія партії «ЗА МАЙБУТНЄ» та її потужна команда. Тому саме у складі цієї політичної сили вирішила спробувати власні можливості. Щодо пріоритетності та цілей, то найголовнішим напрямком вбачаю розвиток медицини на Любешівщині. Адже вона потребує змін. Суттєвих змін. І одним із прикладів того, що рівень медицини можна змінити кардинально, є Ковельське МТМО. Також велику роль у своїй депутатській діяльності я приділяла би саме увазі учасникам бойових дій. Бо коли вони повертаються з війни, про них просто забувають. А так не повинно бути», - переконана Тетяна Кушнерук.

Мирослава СТРУК.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024