Активні волиняни можуть приєднатися до нової політичної сили Володимира Гройсмана

18 Травня 2019, 11:00
Володимир Гройсман створює нову потужну політичну силу 718
Володимир Гройсман створює нову потужну політичну силу

Протягом останніх місяців ходили чутки про те, що нинішній Прем’єр-міністр Володимир Гройсман створює нову потужну політичну силу.

Вже 17 травня стало відомо, що очільник Уряду дійсно йтиме на вибори з новою сильною командою, долучитись до якої можуть і активні волиняни, які щиро вболівають за свою країну і готові працювати й подавати ідеї для подальшого розвитку та позитивних змін. 

«Я б хотів, щоб це була достатньо якісна з точки зору професійності та здатності політична сила. Насправді можу сказати, що зараз шукаю людей, які могли би бути достатньо результативними. Також би хотів бути дотичним до створення класичної центристської політичної партії, яку би було створено не під вибори, а яка би була достатньо організованою структурою з визначеною ідеологію з об’єднанням якісних і фахових людей, які можуть не просто розмовляти», - каже Володимир Гройсман.

СИЛЬНА КОМАНДА – ЦЕ КОЖЕН, ХТО ВБОЛІВАЄ ЗА СВОЮ КРАЇНУ

Зі слів Прем’єра, він дійсно зараз збирає команду по всій країні: на рівні громад, міст, на рівні районів і областей. Збирає тих людей, які мають здорові думки і розуміють, як їх впроваджувати. Адже, на думку Гройсмана, саме команда, яка може генерувати ідеї і впроваджувати їх, має бути успішною.

До слова, експерти високо оцінюють шанси Прем’єр-міністра сформувати політичну силу, яка пройде до парламенту. Як стверджує політолог Валентин Войтков, останні соціологічні опитування демонстрували, що Гройсману довіряють або скоріше довіряють 20% населення, і це поки і є його електоральна база.

Безумовно, важливими важелями для досягнення успіху є результативна робота Гройсмана на посаді очільника Уряду та незаплямована репутація. Адже за час своєї діяльності він фактично зумів уникнути негативних ситуацій, в які часто потрапляють українські політики, натомість проявивши свої найкращі якості лідера та керівника. Тож не дивно, що високий рейтинг Прем’єр-міністра цілком реально допоможе йому на виборах.

«Варто зазначити, що ще в квітні 2018 року соціологи фіксували зростання довіри Гройсмана й задоволеність його роботою серед населення. А на початку 2019 року, згідно з даними всеукраїнського опитування громадської думки, який проводив КМІС, у рейтингу потенційних прем’єр-міністрів чинний очільник Кабміну набрав найбільшу кількість прихильників – 15,3%»,- розповідає політолог Олександр Радчук.

РЕЗУЛЬТАТИ УСПІШНОЇ РОБОТИ – ЗАПОРУКА ДОВІРИ ТА УСПІХУ

Беззаперечними є той факт, що високий рейтинг Прем’єра зумовлений передусім позитивними змінами в країні. Як кажуть експерти, за політичну силу Володимира Гройсмана можуть проголосувати помірковані виборці, які розуміють, що таке популізм і не підтримуватимуть тих, хто обіцяє вже завтра пенсію в тисячу євро. Це також ті, хто розуміє, які зміни в країні вже відбулися і віддають належне «компетентності і стабільності прем'єра».

Експертне опитування оцінки роботи Кабміну, проведене «Агентством моделювання ситуацій», показало, що 85,2% з 30 опитаних експертів вважають – загальноекономічна ситуація в країні за три роки діяльності уряду Володимира Гройсмана суттєво покращилася.

Для того щоб Володимир Гройсман продовжив очолювати уряд після виборів, йому потрібна сильна коаліція однодумців, адже для того, щоб його уряд був ефективним – він має спиратися на більшість у парламенті.

«Я маю розуміння, що робити далі, і я можу очолювати уряд. Якщо український народ вирішить, що я та сформована нами команда будуть гідні представляти їхні інтереси та реалізовувати ті завдання, які люди перед нами ставлять, то я готовий буду очолити уряд», – переконаний Володимир Гройсман.

ВОЛИНЬ ГОТОВА ДО ПОЗИТИВНИХ ЗМІН ТА РОБОТИ З НОВОЮ СИЛОЮ

Волинь є однією з областей, де найактивніше та найуспішніше впроваджується реформа децентралізації, головним ідейником якої є Володимир Гройсман. Тож не дивно, що саме в цьому регіоні дуже чітко видно зміни, які відбуваються практично у всіх сферах життя громадян. Тому очевидно, що волиняни готові й надалі співпрацювати задля розвитку своєї малої Батьківщини, а нова політична на чолі з успішним лідером – чудова нагода для цього.

Як розповіла громадська діячка Ольга Бондарук, завдяки сучасним реформам багато населених пунктів, які здавались безперспективними, сьогодні «оживають», осучаснюються і почитають розвиватись.

«У багатьох містечках, селищах та селах завдяки децентралізації з’явилась можливість проявити свій потенціал. Люди створюють громади, починають шукати власні шляхи розвитку, готують проекти, знайомляться із досвідом колег з різних областей та навіть країн. В школах створюють комфортніші умови для навчання, медицина стає якіснішою та відповідальнішою. З’являються ЦНАПи, і людям не потрібно витрачати чимало часу та коштів, аби взяти довідки чи привести до ладу документацію. Громади починають жити відповідально, і всі розуміють, що це – чимала заслуга Гройсмана, який запустив усю цю величезну машину. Тепер головне – не зупиняти її рух, тож я впевнена, що Прем’єра підтримуватимуть», – розповідає Ольга Бондарук.  

А якщо ж до нової сили приєднаються і представники прогресивної молоді, активісти, які мають свої цікаві ідеї, але не знають кому їх подати і хто їх підтримає, то новий період в історії країни стане часом змін та прогресу. Головне – йти разом, працювати разом і вболівати за свою державу разом. Бо Україна – це не просто місце на карті! Це – наша домівка, яку потрібно привести до ладу, й жити в ній з комфортом і затишком!

Олег ВАДЕНЮК

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024