Любешівське підприємство представляє в Україні дві європейські торгові марки

17 Жовтня 2019, 12:38
Техніку ремонтувати привозять у Любеші з усієї України 2909 Джерело: Facebook
Техніку ремонтувати привозять у Любеші з усієї України

У середині двохтисячних років Михайло Видерко та Анатолій Павлючик створили в Любешеві ТОВ «Євротехінов – ЕТІ», яке займається торгівлею та ремонтом сільгосптехніки закордонного виробництва й запчастинами до неї. Нині це підприємство одне з провідних на Любешівщині.

Починали вони з нуля. А щоб узяти в банку кредит на розвиток майбутнього підприємства, обоє заклали під заставу свої оселі.

Спочатку працювали на виїздах та на вулиці, згодом орендували в райцентрі приміщення, відтак викупили частину території в «Любешівагробуду». На викупленій території облаштували ремонтний цех, побудували адміністративне приміщення, побутові кімнати, душову. Керівники беруть приклад із Євросоюзу, де дбають про комфорт і зручні умови для праці.
 

«Німецька фірма, з якою були в спілці, хотіла в Україні мати свій ринок, але криза 2008  та наша бюрократія-корупція відбила їй бажання співпрацювати далі. Та все ж технічну підтримку від неї маємо», – каже  Михайло Видерко,  директор підприємства.

Нині на підприємстві працює 11 осіб, у тому числі три інженери, два слюсарі-ремонтники. Ніхто в колективі не палить, не вживає спиртного, усі зацікавлені успішним розвитком фірми, бо від цього залежить і їхній заробіток. До речі, зарплату видають тут вчасно, і розмір її, як на тутешні мірки, пристойний – у середньому близько семи тисяч гривень на місяць виходить.

1
Сільгосптехніка від «Євротехінов – ЕТІ»
Сільгосптехніка від «Євротехінов – ЕТІ»

 

Звичайно, не все чисто та гладко буває і в «Євротехінові».

«На технічному ринку України велика конкуренція, монополісти не дають нам повноцінно розвиватися. Якщо не можуть це зробити в чесній конкуренції, то вдаються до змін законодавства, згідно з якимиі можуть затримати наш товар на митниці до 10 діб, застосовуючи закон про боротьбу з незаконним ввезенням та підробками фірмової продукції», – зазначає Михайло.

Раніше продаж запчастин займав суттєву графу прибутків підприємства, бо воно вигравало за рахунок швидкої доставки їх із-за кордону. Тепер, коли швидкість «урізали», практично, основна діяльність  «Євротехінова» – ремонт, але й у цій сфері фірма докладають чимало зусиль, оскільки на Любешівщині обмаль техніки, якою займаєються, тому шукають клієнтів по області, в основному в Луцькому, Горохівському, Володимир-Волинському районах. Привозили в Любешів на ремонт машини з Полтавщини, Кіровоградщини і навіть Херсонщини.

 

1
У ремонтному цеху
У ремонтному цеху

 

Варто загадати і про торішній конфлікт «Євротехінова»  з фіскалами. Підприємству тоді безпідставно приписали сплатити великий штраф, тож перебували на межі закриття. Добиваючись правди, вдалися навіть до пікету в обласному центрі і таки добилися: у результаті додаткової перевірки всі непомірні й неправомірні донарахування скасували.

Нині «Євротехінов – ЕТІ» – офіційний представник двох німецьких торгових марок («Ziegler» і «Граніт») в Україні. Як для Любешева – це вагоме досягнення. Мало підприємство і свій стенд на «АГРО-2018» – найбільшій агропромисловій виставці Східної Європи. На Любешівщині  ж посідає третє місце серед підприємств за числом поповнення місцевого бюджету.

 

1
Любешівське підприємство на міжнародній виставці
Любешівське підприємство на міжнародній виставці

 

У «Євротехінові» є вільна територія, яку викупляли на перспективу, маючи намір сюди німців заманити, проте на заваді поки що нестиковка в їхніх та українських законах щодо постачань комплектуючих матеріалів. Було б добре,  за словами Михайла, знайти компаньйона для будівництва, наприклад, невеличкого заводу. Що ж, ідея слушна, варта на втілення, залишається тільки знайти інвестора, який також побачив би перспективу в провінційному й далекому від центральних шляхів сполучення селищі.

Омелян КОНОНЕЦЬ

Коментарі
17 Жовтня 2019, 20:02
перший раз, окрім скандалу про податки, стало відомо, що хтось займається с/г John Deere в районі... Колись в районі Любешів переробляли нафту на "паперах". Який зиск займатися продажами с/г техніки без попиту району тай області..., яка вартує мільйони (хто купить) і де взяти навіть під заставу майна такі кошти для реалізації власного бізнес проекту. Обман на папері, та сплаті податків.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром