Любешів: відкрили цілодобовий пункт обігріву

01 Березня 2018, 11:30
2127

У Любешові розгорнули стаціонарний пункт обігріву, який діє цілодобово.

Про це повідомляє відділ внутрішньої політики, організаційної роботи та інформаційних технологій апарату Любешівської РДА.

Як зазначають в РДА, зважаючи на низькі температурні режими, на території району розгорнули стаціонарний пункт обігріву на базі 12 ДПРЧ Управління ДСНС України у Волинській області.

Пункт діє в районному Будинку культури за адресою: вулиця Незалежності, 62.

Він працює цілодобово та надає тепле приміщення, гарячий чай, бутерброди, а також, при необхідності – вам нададуть першу медичну допомогу. 

За словами рятувальників, жителям району необхідно зважати на прогноз погодних умов та бути максимально обережними. Перебуваючи на вулиці, подбати про відповідний одяг та взуття, а при можливості – утриматися від тривалих прогулянок. Не менш пильними потрібно бути водіям.

Щоб уникнути переохолодження організму та обмороження частин тіла рятувальники наголошують:

  • Не вживайте алкогольних напоїв – алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, в той же час викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження;
  • Не паліть на морозі – паління зменшує периферійну циркуляцію крові і робить кінцівки більш уразливими до дії холоду;
  • Також рекомендують носити просторий одяг. Зазначають, що це сприяє нормальній циркуляції крові. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. Бажано носити верхній одяг, що не промокає. Тісне взуття, відсутність устілки можуть створювати передумови обмороження;
  • Не виходьте на мороз без рукавичок та шарфу. Найкращий варіант – рукавички з тканини, що відштовхують воду та не пропускають повітря, з хутром всередині. Рукавички зі штучних матеріалів погано захищають від морозу.

Рятувальники наголошують, що перед виходом на вулицю бажано поїсти, щоб мати додаткову енергію, а також застерігають, що ваше здоров' - у ваших руках.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024