Військкомати на Волині стануть схожі на ЦНАПи – реформа

12 Листопада 2018, 13:40
Військкомат 2477
Військкомат

На базі Волинського обласного військового комісаріату створять територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Реформа має відбутися до кінця 2019 року.

Про це розповів заступник обласного військового комісара Павло Свадовський під час прес-конференції в Луцьку – повідомляють Волинські новини.

«Історично так склалося, що ставлення суспільства до військових комісаріатів негативне. Під час незалежності було скорочення Збройних Сил України та військкоматів, фахівців лишалося мало. З цією проблемою ми стикнулися наприкінці 2013 року, коли укомплектованість військкоматів бажала кращого. Коли відбулася Революція Гідності та в квітні АТО, розпочалася мобілізація, то було важко, але із завданням упоралися.

Відповідно назріла ситуація, що з 2014 року розпочалося реформування Збройних Сил України за європейськими стандартами. Це передбачає і реформування військкоматів. Тому керівництво держави в червні 2016 року ухвалило рішення про «Стратегічний оборонний бюлетень», де зазначено, щоб на базі військкоматів створили центри комплектування та соціальної підтримки. Тому командування сухопутних військ створило перспективну модель переходу на новий формат роботи», - розповів Павло Свадовський.
 

Він роз’яснює, що реформа проходить в три етапи.

«Перший вже завершено: 30 січня 2018 року на базі Чернігівського обласного військкомату в одному з районів випробували цю модель роботи, яка показала ефективність. Другий етап завершується 30 грудня 2018 року. Відбудеться повний перехід на нову модель роботи в Чернігівській, Дніпропетровській, Одеській та Рівненській областях. У них будуть територіальні центри, а районні і міські військкомати стануть їхніми відділами. З 1 січня вони повноцінно розпочнуть свою роботу в новому форматі.

Наступний етап – кінець 30 грудня 2019-го року, коли всі військкомати країни перейдуть на нову модель. Тому й ми працюватимемо в двох напрямках: оборонна робота та соціальна. Оборонна: комплектування особовим складом Збройні Сили України, організація та введення територіальної оборони. Соціальна передбачає надання військовослужбовцям соціальної, юридичної підтримки, військовим пенсіонерам, хто перебуває у резерві, ветеранам війни та членам їхніх сімей», – інформував військовий.
 

Зі слів Свадовського, нові військкомати будуть подібні до центрів надання адміністративних послуг, адже на першому поверсі буде ресепшн, будуть місця прийому людей профільними фахівцями.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024