Любешів: депутати попросили єпископа Нафанаїла долучитися до створення єдиної помісної української православної церкви

07 Грудня 2018, 16:00
Єпископ Нафанаїл 1322 Джерело: orthodoxy.org.ua
Єпископ Нафанаїл

На позачерговій сесії Любешівської селищної ради депутати попросили керуючого Волинською єпархією УПЦ (МП) єпископа Нафанаїла взяти участь  в об’єднавчому Соборі  Православної Церкви в Україні.

Відповідне звернення озвучив під час засідання 7 грудня  секретар селищної ради Володимир Сергійчук – повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Пропонуємо вашій увазі текст звернення:

«Ми, депутати Любешівської селищної ради, щиросердечно просимо Вас, дорогий Владико, долучитися до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому Соборі.

Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ’я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній і нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс. 35: 3-4). 

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю – станьмо і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я.

Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.

Сподіваємось і віримо, що Ви мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву в Україні».

Звернення підтримали  22 депутати, троє – утрималися.

Читайте також: «Любешів і компанія: чого досягла найбільша волинська громада за перший рік. ФОТО»

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024