У Бірках незаконно передали частину дитсадка під аптеку

13 Січня 2019, 13:40
осподарський суд Волинської області 1466
осподарський суд Волинської області

Відділ освіти Любешівської райдержадміністрації, передаючи частину приміщення дошкільного  навчального закладу в селі Бірки в оренду, та управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, укладаючи додаткову угоду щодо оренди, грубо порушили  вимоги законодавства.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волині.

Господарський суд Волинської області задовольнив у повному обсязі позовні вимоги Маневицької місцевої прокуратури та визнав незаконною укладену відділом освіти Любешівської райдержадміністрації з Державною центральною районною аптекою №33 угоду, якою частину приміщення дошкільного навчального закладу в Бірках передали в оренду під аптечний пункт.
Працівники прокуратури з'ясували, що відділ освіти райдержадміністрації, передаючи цю частину приміщення дитсадка площею 47 м² в оренду, та управління гуманітарної політики Любешівської селищної ради, укладаючи додаткову угоду щодо оренди, грубо порушили імперативні вимоги законодавства про освіту, відповідно до яких майно та об’єкти навчальних закладів можуть використовуватись лише з освітньою метою.
Звернувшись до суду з позовною заявою в інтересах держави, прокурори домоглися повернення частини приміщення навчальному закладу.

Читайте також: «Під час прийому лікарів у Бірках до окуліста звернулося 140 людей».

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024