Любешівщиною катався п’яний водій на «бляхах»

18 Лютого 2019, 11:40
Двох п’яних за кермом затримали любешівські копи 2559
Двох п’яних за кермом затримали любешівські копи

Одразу двоє п’яних водіїв виявили любешівські поліцейські протягом минулого тижня.

Про це повідомляють у Любешівському відділенні поліції ГУНПу Волинській області.
Законом України №8488 внесено зміни до статті 35 Закону України «Про Національну поліцію». Тепер у поліції з’явилась нова, десята підстава для зупинки авто. Частину першу статті 35 доповнили пунктом 10 такого змісту:
10) якщо зупинка транспортного засобу, який зареєстрований в іншій країні, здійснюється з метою виявлення його передачі у володіння, користування або розпорядження особам, які не ввозили такий транспортний засіб на митну територію України або не поміщували в митний режим транзиту.
Отож, перевіряючи право керування транспортними засобами на іноземній реєстрації, поліцейські помітили у водіїв ознаки вживання алкоголю. І у першому, і у другому випадку кермувальники відмовилися від проходження огляду на стан сп’яніння у присутності двох свідків. При цьому один легковик затримали у порядку адміністративного законодавства у зв’язку із порушенням строків перебування на митній території України, матеріали будуть скеровано до митниці та вирішено питання про подальшу долю автівки.
Обидвох водіїв притягнули до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції). Рішення у справах будуть прийняті Любешівським районним судом.
Відповідно, об’єктивна сторона правопорушення полягає у керуванні транспортними засобами особами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді накладення штрафу на водіїв у розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте такожХутомир: двоє школярів на мотоциклі потрапили у ДТП

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024