«Любешів має право бути центром району і після адміністративно-територіальної реформи», – Олег Кух

28 Лютого 2019, 09:39
Олег Кух 1920
Олег Кух

Любешівський селищний голова Олег Кух переконаний, що Любешів має право бути центром одного з районів після зміни адміністративно-територіального устрою Волині.

Про це повідомляють на сайті Любешівської ОТГ.

Нещодавно, зазначає автор повідомлення,  селищний голова Олег Кух брав участь у засіданні круглого столу щодо реформування субрегіонального рівня адміністративно-територіального устрою, де були присутні радники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

«Сьогодні вже ведеться обговорення проекту Закону України «Про зміну меж районів Волинської області". Під час недавнього засідання якраз і вирішувалися питання, коли і як будуть сформовані нові райони на Волині, навіщо їх змінювати, які органи державної влади залишаться в районі та інше. Відповідно до проекту адміністративно-територіального устрою, на території Волині є три чітко виокремлені потенційні районні центри: м. Луцьк, м. Ковель і м. Володимир-Волинський. Наразі активно обговорюється можливість формування ще одного району області – на базі Любешівського, Камінь-Каширського та Маневицького районів. Вважаю, що  поділ районів має формуватися з урахуванням уже створених спроможних об'єднаних громад. Любешівська громада сьогодні в області є найбільшою – 15 старостинських округів, 37 населених пунктів, майже 30 тисяч населення, а тому має право претендувати на утворенння  Любешівського району з потенційним центром у смт Любешів», – переконаний Олег Кух.

На продовження теми, у селищній раді підготували звернення до народного депутата України Ірини Констанкевич, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, голови Волинської обласної державної адміністрації Олександра Савченка щодо формування субрегіонального рівня Волинської області. 27 лютого під час засідання чергової сесії селищної ради це звернення депутати підтримали одноголосно.

Читайте також: «Очільника любешівської громади запросили обговорити новий адміністративний поділ Волині»

Коментарі
28 Лютого 2019, 13:21
Рішення органів місцевого самоврядування з мотивів їх невідповідності Конституції України є злочином!Проведення місцевих референдумів та реалізацію їх результатів єдиний законний механізм здійснення такої &quot;профанації-ліквідації&quot; рідного краю! Зміна адміністративних меж не відноситься до повноважень і функцій ОТГ, відповідно до Конституції України. Діяльність ОТГ не закріплено, не визначено в Конституції України. Дії ОТГ мають бути доведені до відома населення, як результат профанації, злочин, перевищення повноважень. Належне виключно народові право визначати і змінювати адміністративно-територіальний устрій України не може бути привласнене у будь-який спосіб...її органами або посадовими особами.<br/>Можливо, після виборів, буде дана правова оцінка, власним бажанням, які не відповідають закону та інтересам людей. ДІЇ МАТИМУТЬ НЕГАТИВНІ ЮРИДИЧНІ І ФІНАНСОВІ НАСЛІДКИ...Камінь-Каширськ.<br/>Децентралізація — the end? &quot;Гавкання&quot; - рішення не змінить)))всім байдуже!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024