Ірина Констанкевич: «Децентралізація пробуксовує в сільській місцевості»

28 Лютого 2019, 14:27
Ірина Констанкевич 1874
Ірина Констанкевич

Народний депутат від «УКРОПу» Ірина Констанкевич увійшла до міжфракційного об’єднання «Децентралізатори», учасниками якого станом на 26 лютого є 13 народних депутатів.

Як заявила під час презентації об’єднання представниця «Українського об’єднання патріотів», метою нардепів є сприяння завершенню реформи децентралізації в Україні.

«Ми маємо великі плани щодо законодавчого забезпечення і практичного втілення цих норм у життя, а також у контролі виконання законодавства. Сподіваюся, що децентралізація як ідея, як практичний досвід, матиме перспективу. Тому ми за децентралізацію як перспективу для України», – зазначила вона.

За словами Ірини Констанкевич, наразі найбільші проблеми із завершенням цієї реформи наявні в селах та невеликих населених пунктах.

«Як народний депутат-мажоритарник я постійно відвідую свій виборчий округ. А це переважно села, невеликі населені пункти. Хочу сказати, що децентралізація в столиці виглядає як успішний проект, за яким ідуть великі гроші, і щодо цього звучать «гарні» звіти. Натомість на практиці децентралізація в сільській місцевості пробуксовує», – зауважила Ірина Констанкевич.

Водночас нардеп від «УКРОПу» підкреслила, що причиною цього є саме відсутність повного законодавчого забезпечення.

«Щоб децентралізація як сучасна та потужна реформа відбулася на 100%, потрібне ще повне законодавче забезпечення. Його наразі немає. Внаслідок цього ми бачимо, що на місцях є проблеми з освітою, зокрема із загальноосвітніми закладами та позашкіллям. Ми бачимо велику проблему з передачею земель новоствореним ОТГ», – наголосила Ірина Констанкевич.

Коментарі
28 Лютого 2019, 22:00
"Децентралізація в сільській місцевості пробуксовує" - геноцид, який покликаний все ліквідувати без згоди людей за збережені посади старост-села в.о., які без згоди і повноважень жителів сіл, які на цих питаннях не розуміються, передали все в ОТГ савкам, створили ОТГ, а як "дійшло" вони ОТГ покликані все ліквідувати, а взяти на себе таку відповідальність страшно. Децентралізація, яка покликана закрити лікарні і школи є геноцидом села. Села і райони після децентралізації ліквідують, що по суті матиме юридичні, фінансові, а головне демографічні зміни...Головне друзі бобри))) децентралізація створила в ДВА РАЗИ біліьше ЧИНОВНИКІВ! Село, як віл тягне, а райони буксують бо в ОТГ савки без освіти, які сидять на субвенціях...
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024