За «круглим столом» говорили про загрози національному природному парку «Прип’ять-Стохід» від майбутнього міжнародного водного шляху

10 Березня 2019, 12:30
За «круглим столом» говорили про загрози національному природному парку «Прип’ять -Стохід» 1170 Джерело: Facebook
За «круглим столом» говорили про загрози національному природному парку «Прип’ять -Стохід»

Національний екологічний центр України провів круглий стіл «Природні цінності Полісся й загрози довкіллю річкового шляху Е40 Гданськ – Херсон».

Відбувся захід на днях у Луцьку. У ньому взяли участь представники громадськості, державних органів влади у галузі екології й установ природно-заповідного фонду – повідомляють на сторінці НПП «Прип’ять -Стохід».

Національний  природний парк «Прип’ять-Стохід» представляв заступник директора Михайло Химин, котрий, зокрема,  розповів про потенційні загрози водного шляху, що планують запустити українськими річками.

Як підсумок,  учасники круглого столу обговорили проект резолюції, який вирішили найближчим часом допрацювати й направити і Кабінет Міністрів України.

Нагадаємо,  проект міжнародного водного шляху E40 передбачає зʼєднати Балтійське та Чорне моря (місто Гданськ у Польщі з українським Херсоном) та пролягти через три країни: Польщу, Білорусь, Україну. Українська частина водного шляху має пролягти Прип’яттю, через Чорнобильську зону відчуження та Дніпром завдовжки 970 км.

Читайте також: «У Любешівському ліцеї відбулася науково-практична конференція районних екологів»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024