Юний любешівчанин не дочекався нового серця

13 Червня 2019, 17:14
Назар Балик 3785 Джерело: Facebook
Назар Балик

В Індії помер підліток із Любешівського району, який чекав на трансплантацію серця.

Про це повідомив на своїй сторінці у facebook голова національного руху «За трансплантацію» Юрій Андрєєв.

Уранці 13 червня в Індії, де він уже рік мешкав зі своєю матір’ю, очікуючи донорське серце, помер п’ятнадцятирічний Назар Балик із села В’язівне.

«Він так і не дочекався свого нового серця в далекій Індії…Я ніколи не забуду, як мама Назара записувала відео й просила в держави врятувати сина. А держава в особі чиновників просто «відморозилась».І суспільство зробило вигляд, що нічого не відбувається. Деякі навіть розказували, що в Індії з пересадками органів українцям все добре і не треба панікувати», – пише Юрій Андрєєв.

Щодня в Україні, зазначає далі дописувач, помирають дев’ять людей, так і не дочекавшись заміни свого хворого органу на донорський. І нікому немає до того діла.

В Україні майже не роблять трупних трансплантацій. Закон давно є і навіть не один, є лікарі, які вміють приготувати орган, можуть і хочуть рятувати людей, але сама система трансплантології не побудована, з реанімацій здорові органи померлої людини йдуть в землю разом із тілом. Замість того, щоб врятувати чиєсь життя.

Читайте також: В'язівне: 13-річному Назару збирають кошти на трансплантацію серця

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024