Освітяни Любешівського району розповіли про співпрацю з нардепкою Іриною Констанкевич

14 Липня 2019, 11:33
Освітяни Любешівського району розповіли про співпрацю з нардепкою 1612
Освітяни Любешівського району розповіли про співпрацю з нардепкою

Працівники освітніх закладів Любешівщини розповідають про співпрацю з народною депутаткою.

В.о. директора Любешівського технічного коледжу Луцького національного технічного університету Анатолій Хомич:


 

«Такі заклади, як наш, мали право працювати лише до 1 січня 2020 року, а далі опинилися б у безвиході. Народний депутат Ірина Констанкевич відстоювала наші права, є співавтором Закону «Про фахову передвищу освіту», за який проголосували у травні. Ухвалення цього закону із нетерпінням очікували всі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації. Дуже вдячні Ірині Констанкевич за підтримку. Вона жила цим законом, і ми це бачили. Додам, що Ірина Мирославівна також була головою робочої групи, яка працювала над законом. Якби закон не ухвалили цим складом парламенту, то у зв’язку із достроковими виборами, взагалі невідомо, чи дійшли б восени до розгляду законопроекту «Про фахову передвищу освіту». Тепер же не лише розуміємо, як нам далі розвиватися, а й маємо право вибору. Ми як навчальний заклад можемо вільно готувати молодшого бакалавра і думати про ліцензування нових потрібних для ринку України спеціалістів.  У Любешівськомутехколеджі – 300 студентів і 360 учнів. Невдовзі плануємо відкрити нову спеціальність – «Ресторанне і готельне господарство, розглядаємо можливість створення курсового навчання на трактористів, яке могли б проходити дорослі.

У 2017 році у нашому коледжі обвалилася стіна чотирьох поверхів одного з корпусів. Народний депутат Ірина Констанкевич неодноразово зверталась до Міністра освіти та науки та Міністерства фінансів з проханням віднайти кошти у державному бюджеті України для усунення наслідків завалів, укріплення існуючої конструкції. Згідно із проектно-кошторисною документацією, загалом вся вартість робіт щодо відбудови корпусу складає понад 20 мільйонів гривень. Наразі з державного бюджету виділено 3 мільйони гривень, які передбачені на розбирання завалів та укріплення конструкції.  Вже проведені тендерні процедури. Очікуємо на позитивні висновки Антимонопольного комітету. Сподіваюся, це буде досить швидко, оскільки у нас кожен день на вагу золота».

Директорка загальноосвітньої школи села Березна Воля Любов Зімич:

1

 

«Народний депутат  Ірина Констанкевич – одна з небагатьох, хто не боїться спілкуватися з людьми. Не боїться запитань, не боїться проблем. Це така людина, яка знає проблеми кожного населеного пункту, навіть віддаленого. У перший рік війни до нас в село приїхали чотири сім’ї  переселенців. Ми шукали їм притулок, одяг, їжу, взуття і все необхідне. Коли ж до нас завітала Ірина Констанкевич і побачила, які ці люди бідні та як потребують підтримки, то одразу стала їм допомагати. Для цих сімей із Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» було виділено  на продукти по 4 тис. грн. Крім цього, в нашому селі за сприяння Ірини Мирославівни було облаштовано дитячий майданчик. Вона зустрілася з головою районної ради і переконала місцеву владу, що цей майданчик дуже потрібний для наших діток. На це було виділено 37 тис. грн з фонду соціально-економічного розвитку. Крім цього, Ірина Мирославівна запросила мене на брифінг щодо проблем з харчуванням дітей-чорнобильців. Було так, що розпочинався новий навчальний рік, а бюджетних грошей на харчування ще не було. За сприяння нардепа ми поїхали у Верховну Раду на брифінг і домоглися того, що в цьому навчальному році дітей таки харчували. До нас прислухалися, і це її заслуга, бо вона нас організувала. Ірина Мирославівна – дуже людяна. Двері її приймальні відчинені для всіх людей без винятку і щодня. Мені доводилося телефонувати їй у будь-яку пору дня. Вона завжди вислуховувала й допомагала. Не раз бачила, як обіймала наших поліських жінок, як співчувала їхньому горю. А коли була причина для радості, то вона раділа за нас, як за себе. Це справді наш народний депутат. Іншого ми не хочемо. За усе життя не пам’ятаю такого хорошого парламентаря. Ми її дуже любимо за щирість, за відкритість, за працьовитість. І це не лише моя думка. Це думка усього нашого педагогічного колективу. Такої ж хорошої думки про неї усе наше село. Не знаю жодного депутата, якого поважали б і цінували так, як Ірину Мирославівну».

Директорка загальноосвітньої школи села Бірки Надія Семенюк:


 

«Неодноразово зверталися по допомогу до нардепа Ірини Констанкевич. Жодного разу вона нам не відмовила. Дуже хороша жінка, прекрасний парламентар. Завжди вислухає, підкаже і допоможе. У мене про неї – тільки найкращі враження. Вона активна в кожному населеному пункті, зустрічається з людьми. Підтримує ініціативи, які їй озвучують місцеві жителі. В основному це стосується розвитку освіти, медицини на селі. Йдуть до неї і з особистими проблемами. За сприяння депутата у нашій школі вдалося облаштувати класну кімнату. На це було виділено понад 18 тис. грн, з них 13 тис. грн виділив Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», а решту – батьки та місцева влада. У нашому окрузі змінилося чимало завдяки плідній співпраці з парламентарем».

Завідувачка дошкільного навчального закладу с. Велика Глуша Любов Пасік:


 

«Ірина Констанкевич дуже відповідально виконує обов’язки народного депутата. Вона надзвичайно порядна і совісна людина. Мало хто розуміє людей із поліської глибинки так, як Ірина Мирославівна. Часто відвідує села, говорить із виборцями і, що найголовніше, чує їх.

Як працівник освіти, бачу, як Ірина Мирославівна вболіває за цю галузь. Вона старається допомагати сільським школам і садочкам, осучаснювати їхні технічні можливості. Зокрема, за сприяння Ірини Констанкевич для нашого ДНЗ на умовах співфінансування із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» вдалося придбати три елементи для дитмайданчика та принтер, а для місцевого клубу – озвучувальну апаратуру.

За ці роки Ірина Констанкевич стала своєю у нашому районі. Бажаємо їй перемогти на виборах і надалі працювати на благо наших громад».

Учитель фізичного виховання школи села Бихів Валентин Сінчук:


 

«З ініціативи народного депутатазавдяки співпраці з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» наша школа отримала такий довгожданий новий спортінвентар. Фінансування потреб освіти нині мізерне, і школярі в цьому не винні. Вони активно займаються спортом. Тож для нас дуже доречними були м’ячі, гімнастичні мати і кільця, волейбольні сітки з антенами, тренажер. Річ у тім, що в Бихові відбуваються спортивні змагання за участі команд із Бірок, Залаззя, Деревка, адже у нашій школі найбільший спортзал, який будував ще колгосп. Діти в нас тренуються систематично.  Ми стукали не в одні двері з проханням придбати спортінвентар. А відгукнулася і допомогла Ірина Констанкевич. Спільно із Фондом ще придбали у школу кольоровий принтер. Це дуже потрібна річ для вчителів.

Віримо, що Ірина Мирославівна і надалі буде нашим депутатом. Це дуже порядна людина, яка підкріплює свої слова конкретними справами».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024