«Ірина Констанкевич – єдиний народний депутат України, що розв’язує проблеми чорнобильців», – Ростилав Кухтей

18 Липня 2019, 14:05
1498

Згідно із офіційними даними, в Україні  майже 2 мільйони  осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Останні роки ця категорія населення постійно змушена відстоювати свої права, адже держава не лише урізає пільги, а й не виконує того, що ще лишилося поки нею задекларовано.

За три роки діяльності народного депутата Ірини Констанкевич у 23 окрузі, де серед чотирьох районів три – Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький, – чорнобильські, звернень з приводу допомоги у питанні забезпеченні прав потерпіли внаслідок катастрофи на ЧАЕС було чимало. Про те, що вдалося розв’язати із допомогою народного депутата і на яку підтримку сподіваються у майбутньому щодо захисту прав чорнобильців, розповів заступник голови громадської організації, яка займається захистом прав цієї категорії населення на Волині.


 

Заступник голови громадської організації «Союз інвалідів Чорнобиля Волині» Ростислав Кухтей:

«Ірина Констанкевич – єдиний народний депутат України, що розв’язує проблеми чорнобильців. Дуже багато разів звертався до парламентарів, і жоден нам не допоміг. А Ірина Мирославівна всіляко намагається підтримати чорнобильців. Річ у тім, що бракує грошей на медико-санаторне забезпечення чорнобильців, а також на лікування онкозахворювань із застосуванням високовартісних технологій. Проблема полягає у недофінансуванні всіх програм, які мали гарантувати пільги для чорнобильців. Нещодавно Ірина Констанкевич разом зі мною та членами організації зустрілася із заступником міністра соціальної політики Миколою Шамбіром. Ми обговорили питання захисту прав чорнобильців. Нардеп працює над дуже важливою проблемою – хоче домогтися, аби чорнобильцям компенсували гроші за дорогі операції. Ірина Мирославівна також взялася розв’язати питання про пенсійне забезпечення чорнобильців. Цю пропозицію передано у Верховну Раду, але це розглядатимуть уже новообрані депутати. Якщо проект Ірини Констанкевич підтримають, то ліквідатори отримуватимуть близько 20 тис. грн пенсії. Сподіваюся, що завдяки сприянню нардепа уряд таки збільшить фінансування програми щодо забезпечення соціального захисту чорнобильців, а також підвищить пенсії військовим та цивільним ліквідаторам Чорнобильської катастрофи. Адже збільшення фінансування програми щодо забезпечення соціального захисту чорнобильців на 69 млн грн порівняно з 2018 роком є недостатнім. Тому, власне, Ірина Мирославівна вимагала додатково виділити на це кошти. Усі чорнобильці підтримуватимуть її на виборах. Ми – за Ірину Констанкевич!»


 

Із передвиборної програми кандидата у народні депутати України у виборчому окрузі №23 Констанкевич Ірини Мирославівни:

Соціальний захист пенсіонерів, «чорнобильців», афганців, багатодітних та інших категорій. Виступатиму за гідне пенсійне забезпечення; захист прав ліквідаторів та громадян, які проживають на територіях, що потерпіли внаслідок катастрофи на ЧАЕС; забезпечення безперебійного харчування «дітей-чорнобильців» у школах; врегулювання питання щодо компенсації коштів за лікування для пільгових категорій; недопущення подальшого скорочення пільг; збільшення розміру соціальної допомоги по догляду за людьми з інвалідністю.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024