Цир: будівництво амбулаторії на стадії завершення

19 Січня 2020, 16:17
Амбулаторія в Цирі 1822
Амбулаторія в Цирі

У Волинській області 15 із 32 приміщень амбулаторій загальної практики сімейної медицини, у тому числі і в селі Цир, що будуються за кошти Світового банку, на стадії готовності.

На Волині тривають заходи з реалізації будівельного компоненту, за яким підписали 16 контрактів на майже 8,4 мільйона доларів США. Але завершення робіт перенесли через затримки фінансування з держбюджету. Про це інформує пресслужба Волинської ОДА.

Загальна вартість робіт на 31-му об’єкті, відповідно до плану закупівель, – понад 233 мільйони гривень (документація по ще одній амбулаторії – на розгляді у Світовому банку). Вже освоїли приблизно половину з цих коштів.

Роботи завершують на низці об'єктів. Найбільш значні обсяги виконали на 15-ти, де готовність становить 90-99,9%. Це – два приміщення в Ковелі, три – у Луцькому районі, чотири – на Горохівщині, по одному – у Луцьку, Любомльському, Камінь-Каширському, Ратнівському,  Локачинському та Любешівському (село Цир) районах.

Частина цих приміщень були готові до здачі ще в третьому кварталі 2019-го. Однак через брак фінансування та невчасне виділення коштів субвенції терміни завершення робіт неодноразово переносили. З цієї ж причини скрізь уповільнилися темпи виконання запланованого.

Нині ж на перерахованих вище об’єктах усі роботи – на стадії завершення. У деяких приміщеннях підрядники здійснюють виправлення виявлених дефектів, недоробок. А ще комплектують необхідну виконавчу та технічну документацію для передачі її замовнику робіт – управлінню капітального будівництва Волинської ОДА.

Паралельно триває постачання необхідних меблів та обладнання (придбаних за кошти цього ж субпроєкту), виробляють передбачені законодавством енергетичні сертифікати та технічні паспорти. Тож уже найближчим часом у державній архітектурно-будівельній інспекції оформлять документи про введення в експлуатацію перших амбулаторій.

Читайте також: Кому в Любешівському районі дадуть кошти на реконструкцію медпунктів

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024