Чоловік, якого зловили п'яним за кермом у Великій Глуші, заплатить понад 10 тисяч штрафу

27 Січня 2020, 10:03
Мопед «Alpha ZS50F». Фото ілюстративне 2649
Мопед «Alpha ZS50F». Фото ілюстративне

Суддя Любешівського районного суду Віталій Глинянчук розглянув матеріали, що надійшли з Любешівського відділення поліції про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого зловили п'яним за кермом мопеда.

Слухання справи відбулось 17 січня. Про це йдеться у постанові суду.

Підсудний о 23:50 14 січня в селі Велика Глуша Любешівського району, керуючи мопедом «Alpha ZS50F», відмовився від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп'яніння.

У суді чоловік свою вину визнав, у вчиненому розкаявся. Просив відстрочити виконання постанови про накладення штрафу у зв'язку з скрутним матеріальним становищем.

«Крім пояснень, винуватість чоловіка стверджено протоколом про адміністративне правопорушення, актом огляду на стан алкогольного сп'яніння з використанням спеціальних технічних засобів, письмовими поясненнями свідків, відеозаписами з нагрудних камер поліцейських», – йдеться у матеріалах справи.

Суддя постановив визнати водія винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накласти стягнення у виді штрафу у розмірі 10 200 гривень. Окрім того, водія позбавили права керування транспортними засобами на строк один рік. Також він заплатить на користь держави 420 гривень судового збору.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024