Їхав п'яним у Любешівській Волі – оштрафували на 10 тисяч

07 Лютого 2020, 10:10
Разом з товаришами чоловік розпивав алкоголь на капоті авто 5744
Разом з товаришами чоловік розпивав алкоголь на капоті авто

Суддя Любешівського районного суду Віталій Глинянчук розглянув справу, що надійшла з Любешівського відділення поліції про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, якого зловили п'яним за кермом.

Слухання справи відбулось 31 січня. Про це йдеться у постанові суду.

Підсудний о 6:06 3 листопада на вулиці Шевченка у селі Любешівська Воля Любешівського району керував автомобілем «Nissan Primera» у стані алкогольного сп'яніння.

У судовому засіданні чоловік відмовився від дачі пояснень на підставі статті 63 Конституції України, вказавши лише, що має право на керування транспортними засобами категорії «А», «В», «С».

Захисниця підсудного у судовому засіданні просила закрити справу на підставі пункту 1 статті 247 Адміністративного кодексу у зв'язку з порушенням лікарем порядку медичного огляду для визначення стану алкогольного сп'яніння водія.

«Опитаний у якості свідка інспектор поліції у суді пояснив, що вранці 3 листопада надійшло повідомлення на службовий планшет про розпивання спиртних напоїв на автозаправці «WOG» на вулиці Незалежності у селищі Любешів. Після прибуття на місце подій у складі екіпажу патрульної поліції він побачив, як з автозаправки на великий швидкості виїхав автомобіль «Nissan» на іноземній реєстрації», – йдеться у матеріалах справи.

Вказаний транспортний засіб зупинили у селі Любешівська Воля. За кермом автомобіля перебував підсудний, який не представив будь-яких документів. Водій мав нечітку мову, від нього відчувався різкий запах алкоголю. У зв'язку з цим йому запропонували пройти огляд для визначення стану сп'яніння на місці зупинки транспортного засобу.

Чоловік відмовився від проходження огляду на місці зупинки автомобіля, однак не заперечив пройти огляд у медичному закладі. Водія доставили у Любешівську центральну районну лікарню, де лікар констатував його алкогольне сп'яніння. Справжнє прізвище, ім'я та по батькові водія встановили пізніше, при складанні протоколу про адміністративне правопорушення та із копії заяви про видачу паспорта.

Лікар Любешівської ЦРЛ у суді пояснив, що вранці 3 листопада на приймальне відділення лікарні інспектори поліції доставили водія, який не мав при собі будь-яких документів.

«Обстежуваний поводився агресивно та зухвало. Він відмовився від проходження огляду на алкотестері, вимірювання пульсу, тиску, інших досліджень. Алкогольне сп'яніння водія констатували на підставі зовнішніх ознак: запаху алкоголю з порожнини рота, хиткої ходи, неадекватної поведінки. Огляд в цілому тривав приблизно десять хвилин», – йдеться у свідченнях лікаря.

Медична сестра лікарні у суді також підтвердила, що водій дав неправдиві відомості про себе. Свідчиня зауважила, що підсудний поводився зухвало, ображав лікаря, відмовився проходити дослідження на алкотестері.

Суддя постановив визнати чоловіка винуватим у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною першою статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, і накласти стягнення у виді штрафу у розмірі 10 200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік. Також він заплатить на користь держави 420 гривень судового збору.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024