Викладача предмету «Захист Вітчизни» з Любешева нагородили відзнакою «Учитель-практик»

09 Березня 2020, 16:16
Урок «Захисту Вітчизни» в Люб'язькій школі 2978 Джерело: Люб'язька загальноосвітня школа
Урок «Захисту Вітчизни» в Люб'язькій школі

Як виконувалася  «Програма національно-патріотичного виховання дітей та молоді Любешівської селищної ради» у 2019 році.

Це питання заслухали депутати на нещодавній сесії селищної ради. Інформацію управління гуманітарної політики  щодо виконання  вищезгаданої програми взяли до відома.

В інформації, зокрема, йдеться про те, що в закладах загальної середньої та позашкільної освіти Любешівської ОТГстворені належні умови для реалізації національно-патріотичного виховання, застосовуються нові підходи до змісту та форм національно-патріотичного виховання й фізичної підготовки здобувачів освіти, удосконалення педагогічних форм і методів навчання молоді основам військової справи на основі народної педагогіки, координації взаємодії з громадськими організаціями патріотичного спрямування.

У навчальних закладах широкого впровадження набули заходи з відзначення державних та пам’ятних дат, вшанування видатних діячів та особистостей України згідно з календарем знаменних дат. Проводяться уроки мужності, виховні години, екскурсії, акції, вечори-спогади, зустрічі, засідання «за круглим столом», флешмоби, присвячені Дню українського козацтва та Дню захисника України, Дню пам’яті героїв Крут, Дню Гідності та Свободи, Дню Соборності України, Дню української писемності та мови, Дню вишиванки  тощо.  

Проводяться також заходи з вшанування пам’яті про загиблих воїнів та всіх патріотів України, які віддали своє життя за цілісність України. На будівлях закладів загальної середньої освіти «Деревоцький ліцей», «Судченський ліцей», «Залізницький ліцей імені Івана Пасевича» встановлені меморіальні дошки на згадку про бійців – уродженців села, які загинули, захищаючи мирне небо України. У Судченському ліце, біля рідної школи загиблого героя Івана Хрупчика, був висаджений «Іванків сад».

На базі Деревоцького ліцею 16 лютого був проведений обласний турнір із бойового самбо пам’яті Героя Небесної Сотні Едуарда Гриневича, в якому взяли участь учні закладів загальної середньої освіти.

Протягом року була організована та надавалася дієва допомога військовим та переселенцям із зони АТО (ООС), дітям Сходу. Зокрема, школярі та вчителі Седлищенського, Бихівського, Залазького, Березицького, Деревоцького, Великокурінського, Гірківського та Любешівського ліцеїв у травні долучилися до благодійної акції «Вишиванка – дітям АТО». У рамках патріотичної акції «Захисти захисника» учнівський та педагогічний колективи Седлищенського ліцею в грудні сплели маскувальну сітку, яку передали для наших захисників на передову.

Протягом 2019 року учні закладів освіти селищної ради вибороли 28 перемог обласного та 9 – всеукраїнського рівнів у конкурсах патріотичного спрямування. Click to enlarge image 60478698_670071076786565_8269657278714478592_o.jpgУчні взяли участь в обласному фестивалі художньої творчості «Дивосвіт дитячих талантів», де здобули ІІІ місце у виставці виробів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Троє учнів Судченського ліцею» вибороли ІІ та ІІІ місця у всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу».

Учениця 10 класу Деревоцього ліцею Софія Шостак виборола 3 місце в обласному турі конкурсу краєзнавчо-дослідницьких робіт усеукраїнської краєзнавчої експедиції учнівської молоді «Моя Батьківщина – Україна».

Складовою системи національно патріотично-патріотичного виховання є військово-патріотичне, що передбачає вироблення високого ідеалу служіння народові, державі.

Уже третій рік поспіль вихованці Деревоцького ліцею беруть участь у всеукраїнському вишколі «Джура-прикордонник».

У 2019 році відбувся конкурс «Учитель року» в номінації «Захист Вітчизни». На обласному етапі Любешівську селищну раду представляв Юрій Бущук із Любешівського ліцею й був нагороджений відзнакою «Учитель-практик».

У відповідності з вимогами Програми допризивної підготовки юнаків, з 17 по 19 квітня 2019 року у закладах загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів пройшли навчально-польові збори.

На викладання предмета «Захист Вітчизни» з урахуванням додаткових годин варіативної складової виділяється по 2 години на тиждень. У всіх школах ввели 0,5 ставки позакласної роботи з національно-патріотичного виховання.

З метою обміну досвідом з питань національно-патріотичного виховання та туристсько-краєзнавчої роботи були проведені семінари. Зокрема, 11 квітня 2019 року на базі Деревоцького ліцею – семінар-практикум  «Формування умінь та навичок військової та фізичної підготовки як необхідний чинник військово-патріотичного учнівської молоді». У жовтня 2019 року на базі Залізницького ліцею –  семінар-практикум «Туристсько-краєзнавча робота як одна з важливих складових національно-патріотичного виховання учнівської молоді».

Читайте також: Як у Любешівській ОТГ підтримували військових у 2019 році

Любешівські вчителі подивилися роботу диверсійної групи

Люб'язь: на світлинах показали, як проходив районний семінар із «Захисту Вітчизни»

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024