У районному суді пояснили, як дистанційно ознайомитися з матеріалами справи

01 Квітня 2020, 12:58
Любешівський районний суд 3924
Любешівський районний суд

Ознайомлення з матеріалами судових справ в Любешівському районному суді здійснюється в дистанційному режимі, а заяви на дозвіл необхідно надсилати через електронну адресу.

Такий режим встановлений з метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVD-19. Про це йдеться на сайті Судова влада.

Відповідно до наказу ДСА України від 22.12.2018 №628 «Про проведення тестування підсистеми «Електронний суд», зазначається в повідомленні,  у місцевих та апеляційних судах функціонує підсистема «Електронний суд» в тестовому режимі. Приймання та реєстрація процесуальних документів, надісланих з електронної пошти з доменним іменем «@mail.gov.ua» або з будь-яких інших доменних імен, судами не здійснюється.

Згідно з вимогами розділу XI «Положення про автоматизовану систему документообігу суду», приймання та реєстрація надісланих до суду учасниками судового процесу процесуальних документів повинні здійснюватись з офіційних електронних адрес (Електронних кабінетів), які вони мають створити в Електронному суді, розміщеному за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua, за умови попередньої реєстрації офіційної електронної адреси (Електронного кабінету) та з обов`язковим використанням такою особою власного електронного цифрового підпису, з метою обов’язкової ідентифікації за електронним цифровим підписом заявника як учасника справи або його представника (адвоката), задля виконання положень ст. 43 ЦПК, ст. 44 КАС та запобігання ознайомлення з матеріалами справи осіб, які в дійсності не є учасниками провадження.

У суді просять звернути увагу, що для реєстрації на порталі «Електронний суд» необхідно мати електронний цифровий підпис.

Детальна інформація та відеоінструкція за посиланнями: https://youtu.be/bD83fM28x3I та https://wiki.court.gov.ua/pages/viewpage.action?pageId=6848551

 Читайте також: Карантинні заходи не впливатимуть на доставку громадянам судових повісток

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024