Як у сусідньому з Любешівщиною районі Білорусі лікарні підготувалися до коронавірусу

11 Квітня 2020, 17:16
Спеціальний бокс на базі операційного блоку 1477 Джерело: drogichin.by
Спеціальний бокс на базі операційного блоку

У Дрогичинській ЦРЛ готові приймати хворих із підозрою на COVID-19.

На Дрогочинщині,  сусідньому з Любешівщиною районі Білорусі, випадків захворювання на короновірусну інфекцію не зареєстрували поки що жодного, але тамтешня медицина, за словами головного лікаря Дрогичинської ЦРЛ Олександра Протасевича «на чеку». Про це пише Дрогичин BY.

Апаратами ШВЛ їхня лікарня оснащена на 80 відсотків. Фактично, на кожне реанімаційне ліжко є апарат штучної вентиляції легенів: 6 основних і 2 резервні. Крім того, є апарати, так звані наркозно-дихальні, які використовуються для надання анестезіологічної допомоги, але можуть працювати як апарати штучної вентиляції легенів. Оснащеність дрогичинської  лікарні апаратами ШВЛ вважається однією з найкращих  в області. Тож місцеві медики готові надавати допомогу, оскільки мають і всі необхідні засоби захисту: протиепідемічні, так звані протичумні, костюми (близько 70 одноразових і 50 багаторазових), маски, респіратори.

У лікарні також виділили спеціальний бокс на базі операційного блоку, де працюватимуть лікарі в протиепідемічних костюмах саме з апаратами ШВЛ. Там організували два місця в разі надходження екстрених пацієнтів з важкими пневмоніями та з підозрою на COVID-19. За необхідності кількість місць буде збільшуватися.

Читайте також: Як відреагували білоруси на закриття пункту пропуску «Дольськ»

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024