На Любешівщині не проводитимуть «Останніх дзвінків» та випускних вечорів

09 Травня 2020, 10:07
Учасники наради 1867
Учасники наради

У райдержадміністрації обговорили питання організованого завершення 2019-2020 навчального року.

8 травня голова Любешівської райдержадміністрації Юлія Подерня-Масюк провела нараду з участю керівниці апарату Тамари Ковальчук, начальниці відділу фінансів райдержадміністрації Тетяни Смокович, начальниці відділу освіти та культури райдержадміністрації Нелі Свищ та головної  спеціалістки відділу освіти та культури Надії Боснюк щодо питань організованого завершення 2019-2020 навчального року у зв’язку з продовженням карантину та підготовки закладів освіти району до нового навчального року.  Про це інформує відділ правового забезпечення та з питань діяльності керівництва апарату РДА.

За повідомленням Нелі Свищ, у закладах загальної середньої освіти району організований освітній процес в умовах дистанційного навчання із забезпеченням доступу учням до навчальних матеріалів та завдань шляхом використання різних засобів обміну інформацією.

З метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби з березня 2019-2020 навчального року в навчальних закладах не проводилися масові заходи із залученням учасників освітнього процесу та не будуть проводитись останні дзвінки та випускні вечори.

На початку 2020-2021 навчального року у 2-11-х класах проведуть оцінювання учнів, аби діагностувати рівень їх навчальних досягнень за попередній рік та планування подальшої роботи.

Також начальниця відділу освіти та культури зазначила, що всі вчителі, які досягли пенсійного віку будуть переведені на строкові договори терміном на один рік. Переведення відбудеться за письмової згоди педагога.

Для підготовки закладів освіти району до нового начального року дистанційно проводяться співбесіди з керівниками всіх навчальних закладів щодо питань формування мережі класів та груп, кадрового забезпечення, індивідуального та інклюзивного навчання, обсягів проведення ремонтних робіт.

Відділ освіти та культури райдержадміністрації укладає угоди щодо навчання відповідальних осіб у закладах освіти з питань пожежної безпеки та придбання вогнегасників.

За кошти залишків освітньої субвенції планується оновлення навчальної та матеріально-технічної бази закладів, здійснення протипожежних заходів та підвищення їхньої ефективності.

 

Читайте також: В Україні вчителів-пенсіонерів переведуть на строкові договори

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024