Любешівським безробітним розповіли про особливості цьогорічних весняно-польових робіт

16 Травня 2020, 11:12
Вебінар у райнній філії центру зайнятості 575 Джерело: Любешівська районна філія центру зайнятості
Вебінар у райнній філії центру зайнятості

Агрономка поділилася досвідом проведення посівної кампанії.

У рамках проєкту Успіх у дії   фахівці Любешівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості організували семінар в онлайн режимі на тему: «Рослинництво». Про це йдеться на фейсбук-сторінці установи.

У вебінарі взяла участь співробітниця Волинської філії Українського інституту експертизи сортів рослин Волинського обласного державного центру експертизи сортів рослин Людмила Веремійчик, яка розповіла безробітними  про особливості нинішньої посівної кампанії.

За її словами,  весняно-польові роботи 2020 року розпочались у досить непростих агрокліматичних умовах. Головною особливістю їх став жорсткий дефіцит глибинної грунтової вологи, який має вкрай негативний вплив на формування майбутнього врожаю.

Отже, ситуація вимагала максимально відповідального реагування, аби недопустити непродуктивних втрат вологи. Це стосувалося підживлення озимих колосових культур, багаторічних трав та ріпаку азотними добривами. Цю робота була виконали в найкоротші строки.

Сівбу ранніх культур в умовах цього року їхнє господарство розпочинало відразу з настанням фізичної стиглості ґрунту, не чекаючи підвищення температури до оптимальної та не допускаючи при цьому розриву між сівбою та культивацією.

Агрономка також нагадала безробітним про післяпосівний догляд рослин. Головним у ньому є контроль забур’яненості за допомогою гербіцидів. Доза внесення азоту повинна становити 45-60 центнерів на гектар, а на землях з низькою родючістю – 60-80. При цьому, на відміну від озимих культур, 50% дози азоту під ярі культури необхідно внести під час сівби. Друге підживлення проводиться в період закінчення фази кущіння.
 

Читайте також:  У Любешеві провели вебінар для безробітних

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024