Назвали прості способи впоратися з денною сонливістю

10 Липня 2020, 16:00
Прості способи впоратися з денною сонливістю 1862
Прості способи впоратися з денною сонливістю

Жування протягом 15-20 хвилин може стати простим способом розумової стимуляції.

Ходьба по сходах, прогулянка в парк, взаємодія з тваринами, жувальна гумка – існують різні прості способи впоратися з денною сонливістю і підвищити енергію у другій половині дня, що так необхідно для роботи. Про це пише Medikforum.

Посильна фізична активність

Рух покращує кровообіг, забезпечуючи приплив кисню та  поживних речовин до м'язової тканини, що природним чином збільшує енергію. Доктор медицини Карл Базил (директор відділення епілепсії та сну в Колумбійському університеті) рекомендує рухатися до настання денної сонливості.Підійдуть найпростіші дії – потягування, ходьба по сходах, обхід будівлі.

Перерва

 Дослідники Університету Торонто встановили, що відсутність перерви під час обіду збільшує втому й непродуктивність офісних працівників. Вчені рекомендують відриватися від роботи на цей час. Навіть просто відхід від робочого столу може зарядити вас, стверджують вони.

Прогулянка в парк

Якщо є можливість, зробіть перерву і сходіть ненадовго в найближчий парк. Результати експериментів свідчать: можливість побувати в природному середовищі допомагає краще виконувати тести на пам'ять і увагу. Така обстановка звільняє мозок від необхідності підтримувати функцію прямої уваги, що вимагає активного фокусування (як, наприклад, це роблять робота або водіння автомобіля). Відбувається своєрідне когнітивне перезавантаження.

Тварини

Згідно з дослідженням Коледжу ветеринарної медицини Університету Міссурі, спілкування з тваринами підвищує рівень гормону окситоцину, який переважає гормони стресу, роблячи нас більш спокійними і зосередженими. Думки про домашнього вихованця дають той же ефект. Навіть перегляд відео з котиками дозволяє впоратися з денною сонливістю, підвищуючи рівень позитивних емоцій та енергії. Жувальна гумка. Було виявлено, що жування протягом 15-20 хвилин може стати простим способом розумової стимуляції.

Вода

Зневоднення викликає втому, поганий настрій, труднощі з концентрацією уваги. Фахівці Клініки Майо радять починати свій день з великої склянки води і продовжувати пити далі, протягом доби. Улюблені мелодії. Їх прослуховування під час роботи підвищує продуктивність, до такого висновку дійшли вчені Університету Майамі.

Правильна їжа

Найкраще енергійність підтримують білки (нежирне м'ясо, риба, яйця) та складні вуглеводи (ціле зерно, бобові). Листова зелень (капуста, шпинат) забезпечує залізом, що допомагає зменшити втому. Своєю чергою, прості вуглеводи (білий хліб, випічка, солодощі) стимулює злет і падіння рівня цукру в крові, що сприяє спаду енергії, сонливості.

Читайте також: Назвали трійку продуктів, які ідеально підійдуть для спеки

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024