Любешівські природоохоронці нагадали мисливцям про заборону полювання в найіональному парку

10 Серпня 2020, 11:57
Полювання 942
Полювання

Полювання на території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» заборонене.

Розпочався сезон полювання на пернату дичину, але відповідно до статті 21 Закону України «Про природно-заповідний фонд» полювання на території НПП «Прип'ять-Стохід» заборонене. Про це йдеться на фейсбук-сторінці нацпарку.

Якщо ж на території природно-заповідного фонду будуть затримані особи з мисливською рушницею поза чохлом, попереджають природоохоронці, або ж вони проводили полювання, яке мало наслідком добування, знищення або поранення тварин, то  підлягатимуть до  адміністративної відповідальності.

За незаконне полювання на заборонених територіях настає кримінальна відповідальність, якою передбачене покарання штрафом (до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян)  або обмеженням волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання.

Аби запобігти браконьєрству, у сезон полювання на території національного природного парку будуть діяти мобільні рейдові групи з числа працівників служби охорони парку та правоохоронних органів.

Відділ державної охорони НПП «Прип'ять-Стохід» радить любешівським мисливцям дотримуватися відповідних вимог природоохоронного законодавства під час проведення полювання.

Читайте також: Для любешівських мисливців розпочинається сезон полювання на пернатих

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024