Мешканців Любешівщини привітали з Днем захисника України

14 Жовтня 2020, 15:12
931

Голова районної державної адміністрації та любешівський селищний голова привітали з Днем захисника України.

Так привітала зі святом голова районної державної адміністрації Юлія Подерня-Масюк на сайті Любешівської районної державної адміністрації:

Шановні жителі району!

У величне храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці, 78-ї річниці створення Української Повстанської Армії та День Українського козацтва наша держава відзначає державне свято – День захисника України.

Невипадково в цей день свято набуло особливо важливого змісту, адже упродовж багатьох століть волелюбні козаки та відважні воїни Української Повстанської Армії боролися за волю і свободу, вважаючи Божу Матір своєю Небесною Покровителькою та Заступницею. Героїчна боротьба УПА є величним прикладом жертовного служіння українському народу. Цвіт української нації, її вірні сини і доньки у найдраматичніший момент нашої історії постали на смертельний поєдинок з лютим і нещадним ворогом.

Це свято є нагодою ще раз зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які славетними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу і незалежність. На їхніх подвигах ми, українці, відроджуємо власну гідність і національну свідомість, які є основою нашої перемоги над будь-якими ворогами.

День захисника України – це свято нескорених, бо незважаючи на всі випробування дух українського народу не вдається зламати жодному з ворогів. Захисники України – це ті, для кого поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова. Це ті, хто готовий не на словах, а на ділі повсякчас захищати свою родину, свій народ, свою країну.

Сьогодні все свідоме українство, всі ті хто вважає себе не тільки народом, а в першу чергу величною українською нацією, віддає данину шани і поваги тим, хто інтереси України, її державності поклали вище за власне життя, добробут і благополуччя своїх рідних і близьких.

Схиляємо голови перед тими, хто довів високе звання Захисника власною кров’ю і доземно вклоняємось тим, хто заплатив за це своїм життям. Вшановуємо міцність духу наших славних предків та пишаємось хоробрістю сучасних героїв – захисників української землі! Нехай овіяне славою свято додасть нам наснаги та оптимізму, щоб у нашій рідній Україні запанував довгоочікуваний мир!

Любешівський селищний голова Олег Кух на сайті Любешівської селищної ради привітав так :

Шановні захисники України!

 14 жовтня, у День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, ми відзначаємо День захисника України. Це свято започатковане в нелегкі часи для вшанування мужності та героїзму захисників суверенітету та територіальної цілісності України.

Всі, хто носить почесне звання захисника Вітчизни уособлюють етапи розвитку нашого славетного війська:  хто брав участь у визвольних змаганнях, вів смертельний двобій із фашизмом, брав участь у локальних воєнних конфліктах, миротворчій діяльності, хто  несе сьогодні нелегку військову службу.

 Славну когорту мільйонів героїв, загиблих у різні часи за соборність   та волю України, вже у двадцять першому столітті поповнили Герої Небесної Сотні та тисячі наших співвітчизників, які загинули за час російсько-української війни на Сході України. Обов’язок кожного з нас – завжди пам’ятати про цих героїв, які віддали життя, захищаючи Україну.

Сердечно вітаю усіх зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та Днем захисника України – святом, яке увібрало в себе багаті та славні традиції, яке уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі. Бажаю нашим захисникам незламної волі, міцного здоров’я та мирного неба. Нехай надихає вас у ділах сьогоденних і планах на прийдешнє нетлінна сила Покрови Пресвятої Богородиці.

Слава Україні! Слава її захисникам!

Читайте також: Що відзначають 14 жовтня та кого вітати з іменинами

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024