Лісівники пропонують починати планування нового року та купувати ялинки

19 Листопада 2020, 08:53
930

Доки мешканці Волині розмірковують над статистикою захворювань та локдауном вихідного дня, лісівники пропонують відвернути увагу від похмурої погоди та подумати  про підготовку до зимових свят.

Яким би не був рік, але підняти собі та близьким настрій, принісши додому спеціально вирощену лісівниками ялинку, – справа приємна, навіть обов’язкова – вважають у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Починаючи з середини листопада і до січня актуальним та важливим завданням для лісівників буде заготівля святкових деревець.

Загалом в області створено 288,6 га плантацій новорічних ялинок, з них 42,2 га створено цього року. На цій площі вирощується близько 920 тисяч хвойних, з яких стандартні (готові для реалізації) 142 тисячі.  Середня ціна за 1-метрову ялинку на підприємствах становитиме 60-65 грн.

Крім того, на розсадниках є ялинки в горщиках. Але на такі деревця ціни будуть відповідно вищими – від 120 гривень (70-80 см), проте все залежатиме від розміру та породи. Загалом підприємства готові задовольнити потребу в ялинках у повному обсязі. Зазвичай останніми роками реалізовувалось в межах 70 тисяч новорічних дерев.

Придбати ялинки населення та підприємці зможуть безпосередньо біля контор підприємств, лісництв. А також для населення, залежно від умов карантину, звичайно, будуть організовані додаткові точки продажу.

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024