Любешів: за роботу без маски до суду притягнули двох власників магазинів

27 Листопада 2020, 16:00
Фото ілюстративне 1949
Фото ілюстративне

У районному суді розглянули дві справи щодо порушення карантинних вимог.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення від місцевого відділу поліції,  ідеться в постанові Любешівського районного суду, 10 жовтня продавець одного з промислово-продовольчих магазинів здійснив відпуск продуктів без захисної маски на обличчі, чим порушив вимоги постанови КМУ № 211 від 11 березня 2020 року.  

В іншому протоколі, оформленому також полісменами, ідеться про те, що 11 жовтня власник магазину  продовольчих товарів, не дотримуючись карантинних заходів, перебував у магазині без  маски на обличчі, чим вчинив правопорушення, передбачене статтею 44-3 Кримінального кодексу про адміністративні правопорушення.

В судових засіданнях обоє звинувачених своєї вини не визнали. У першому випадку звинувачений пояснив, що в той день, коли зайшов працівник поліції, покупців не було. З ним ще була продавчиня, але він, як власник магазину, вирішив, щоб протокол про адміністративне правопорушення складали щодо нього.

У другому випадку власник магазину попросив свого сина зайти в магазин, щоб включити опалення, як приїхали працівники поліції. Син торгівлі не здійснював. Після того, як син батькові повідомив телефоном про поліцію, той зразу приїхав, і працівники поліції й звинуватили його, як власника в недотриманні карантинних обмежень. Пояснив, що в магазині покупців не було.

Суд у діях обвинувачених адміністративних правопорушень не побачив і провадження у їхніх справах постановив закрити.

Читайте також: На Любешівщині оштрафували трьох водіїв

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024