У вісьмох селах Любешівщини очікують весняні паводки

05 Лютого 2021, 20:05
Нарада 1355
Нарада

На Волині затвердили Регіональний план основних заходів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування області щодо підготовки та пропуску паводків льодоходу, повені та паводків у 2021 році.

Таке рішення прийняли учасники в ході чергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Погуляйка, 3 лютого. Про це інформують на сайті Волинської ОДА.

Нестабільні погодні умови, снігопади та дощі, які останнім часом спостерігаються на Волині, підвищують ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з підтопленнями населених пунктів та сільськогосподарських угідь. Відтак, учасники сьогоднішнього засідання обговорили готовність обласних профільних служб до роботи у режимі ліквідації наслідків паводків та пропуску льодоходу, повені.

У Камінь-Каширському районі можливе підтоплення територій 12 населених пунктів – сіл Зарудчі, Заріка, Хоцунь, Цир, Седлище, Бучин, Велика Глуша, Мала Глуша, Видерта, Хотешів, Бузаки, Ворокомле.

До весняних паводків підготувалися і в управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області. Як розповів Володимир Грушовінчук, до ліквідації наслідків повені та відкачування талих поверхневих вод у бойовому розрахунку пожежно-рятувальних підрозділів в постійній готовності знаходяться 4 автомобільні пожежні насосні станції (міста Луцьк, Ковель, Камінь-Каширський та смт Ратне), 4 рукавних автомобілів та 66 пожежних автоцистерн з насосним обладнанням, з яких 40 – підвищеної прохідності (на базі ЗІЛ-131, КАМАЗ та МАЗ), крім того, готові до застосування 45 переносних мотопомп.

Готова до виконання дій за призначенням інженерна техніка, зокрема: БАТ-2, бульдозер ДЗ-171, плавучий транспортер ПТС-М, який знаходиться в місті Камінь-Каширський, тягач МАЗ-537 для їх перевезення та автомобільний кран.

Окрім того, на озброєнні групи водолазно-рятувальних робіт готовий до виконання дій за призначенням катер на повітряній подушці «МАРС-700», який забезпечує підвищену мобільність під час рятування людей на воді.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024