Любешів: водія намагалися притягнути до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху

27 Лютого 2021, 17:09
Любешівський районний суд 2450
Любешівський районний суд

Вину любешівчанина сторона обвинувачення не змогла довести.

На днях Любешівський районний суд розглянув матеріали, які надійшли з сектору патрульної поліції селища Любешів про притягнення до адміністративної відповідальності мешканця громади за порушення правил дорожнього руху.

Відповідно до протоколу патрульної поліції, 6 січня поблизу села Старі Червища Іван П., їдучи автомобілем VOLKSWAGEN LT35, не впорався з керуванням і з`їхав з автодороги в кювет. Внаслідок цього його автомобіль зазнав механічних пошкоджень, а одна особа отримала незначні тілесні ушкодження.

Потерпіла від дорожньо-транспортної пригоди особа, проте, в судове засідання не з`явилася та жодних клопотань до суду не подала.

Водій своєї вини у вчиненні цього адміністративного правопорушення не визнав, пояснивши, що в кювет не з`їжджав, лише зупинився на узбіччі, а де вищезгадана особа отримала тілесні ушкодження, не знає.

Проаналізувавши матеріали справи, суд встановив, що об`єктивна сторона правопорушення в діях водія відсутня. Зокрема, у протоколі про адміністративне правопорушення, хоч і зазначено про механічні пошкодження автомобіля, проте об`єктивно не підтверджено жодними матеріалами.

Вказавши й на інші недоліки у матеріалах сторони обвинувачення, суд постановив провадження у цій справі закрити у зв`язку з відсутністю в діях водія складу адміністративного правопорушення.

Читайте також:  Судили водія, якого затримали п'яним за кермом біля Судча

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024