Районний суд виправдав любешівця, якого звинуватили в керуванні автомобілем у стані алкогольного сп’яніння

20 Травня 2021, 12:14
Любешівський районний суд 2710
Любешівський районний суд

Поліція не дотрималася порядку огляду водія на стан сп`яніння.

Любешівський районний закрив провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності мешканця громади за порушення правил дорожнього руху. Про це Район.Любешів дізнався з постанови суду від 12 травня.

Згідно з протоколом про адміністративне правопорушення, ідеться в постанові, в березні цього року, близько першої години ночі, Андрія Л. поліція затримала за кермом автомобіля «Сітроен» у стані алкогольного сп`яніння.

Проте дослідженням доказів у справі суд встановив, що свідки під час огляду водія на стан сп'яніння  на місці зупинки транспортного були відсутні. Вони кожен окремо  пояснили, що до процедури огляду не залучалися, водія не бачили, а лише виконали прохання поліціянтів та підписались у відповідних документах.

Суд констатував це як недотримання порядку огляду на стан сп`яніння, тобто освідування водія поліція провела  без залучення двох свідків. Таким чином суддя результати огляду визнав недійсними, а  провадження в цій справі  закрив за відсутністю складу правопорушення.

 

Читайте такожЛюбешівчанин заплатить 17 тисяч гривень штрафу за порушення правил дорожнього руху

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024